Nehéz lesz pótolni Soóst és Babost

A két meghatározó játékost nehéz lesz pótolni tavasszal, ráadásul a felkészülést betegségek és sérülések is hátráltatták.

A veszprémi csapat remek teljesítménnyel, mindössze két döntetlent elérve, veretlenül az első helyen zárta a Bakony csoport őszi küzdelmeit. A téli felkészülés viszontagságai után vasárnap elrajtol a tavaszi szezon, a VFC 15 órától a Sárvár otthonában vendégeskedik.

A téli szünetben meghatározó játékosok távoztak a csapattól, mint korábban beszámoltunk róla, Soós János és Babos Barnabás a másodosztályú Videoton Puskás Akadémia együtteséhez igazolt, mellettük még Donát Máté hagyta el a Veszprémet.

Soós és Babos a nyáron ingyen távozhatott volna a csapattól, de a fehérváriak nagyon korrektül jártak el szerződtetésük kapcsán, rövid időn belül még sok ilyen vezetőre lenne szükség a magyar labdarúgásban, mint amilyen vezetőket megismertünk a Videotonnál – nyilatkozta Garai Péter, a VFC ügyvezetője és középpályása.

Sajnos a felkészülésünk nem sikerült a legjobban, mondhatnám elég rosszul. Két meghatározó játékosunk távozott, az ő pótlásukra próbáltunk játékosokat igazolni, ők azonban egyenlőre még nem tudtak beépülni a csapatba, reméljük, hogy ez minél hamarabb sikerülni fog. Folyamatosan nehezítette a felkészülésünket, hogy több apró sérülés, illetve rengeteg betegség volt a csapat háza táján. Voltak olyan edzések, amikor tíz játékosunk nem tudott részt venni betegség miatt – mondta Garai Péter.

A felkészülési mérkőzéseink az előbbi okok miatt nem sikerültek elég jól, kipróbáltunk többféle összeállítást, felállást. Tudatosan készültünk jobb – köztük élvonalbeli – csapatok ellen.

A Veszprém FC felkészülési mérkőzésen az NB1-es Kecskeméttől 3:1-es, a szintén első osztályú Haladástól egygólos vereséget szenvedett. Az NB2-es Hévíz ellen egy háromgólos vereségre futotta a csapat erejéből, míg az ugyancsak másodosztályú Videoton Puskás Akadémia ellen 4:0 arányban maradtak alul a srácok. A Várpalota ellen 6:1-re győztek Garaiék, a megyei első osztályban szereplő Ajka Kristály ellen 13:0! lett a végeredmény. A Sárvár elleni mérkőzés főpróbája azonban nem sikerült a legjobbra, a Lombard Pápa NB3-as csapata ellen csak egy szerény döntetlenre futotta.

 A távozó játékosok pótlására több új igazolás érkezett a csapathoz. Grósz Róbert, aki az előző félévet Ausztriában töltötte, visszatért, mellette még két védő érkezett a csapathoz, a szintén exveszprémi Kovács Szabolcs, illetve a Pannon Egyetem hallgatója Tóth Levente, aki Dunaújvárosból tette át székhelyét Veszprémbe. Egy fiatal tehetséges támadóval is erősödött a csapat a győri Jurik Patrik személyében, aki a jövőben erőssége lehet együttesünknek. Hosszabb kihagyás után visszatért a csatár Babik András, aki a tanulmányai befejezése után újra segítségére lehet a VFC-nek, illetve az ifiktől a nagyokhoz felhozott Horváth Benjámin is megoldást jelenthet a távozók pótlására.

Mi várható a tavaszi szezonban? Kik lehetnek a riválisok?
- A Sopron és a Lipót is tovább erősítette keretét, de a Haladás II. is erős csapat, így roppant nehéz dolgunk lesz megtartani az első helyet. Ha az első pár meccset meg tudjuk nyerni, az lökést adhat a csapatnak, és akkor azt gondolom, hogy sikeresen tudjuk majd venni a többi akadályt is.

A vasárnapi ellenfél, a Sárvár gárdája is 4-5 új játékost igazolt, de sajnos nem tudjuk, hogy pontosan milyen játékerőt képviselnek. A hazaiaknál Varga Jenő és Szabó eltiltott, Vajda beteg, Máté sérült, Sümeghy és Likaj játékengedélye még nem érkezett meg.