A Dunaferr szerzett előnyt

Dunaferr SE - Company Nyelviskola-VRC 3:0 (19, 20, 21)

Három játszmában szenvedett vereséget a VRC a Dunaferr otthonában az Extraliga bronzmérkőzésén. A két együttes legközelebb hétfőn találkozik egymással a bakonyi megyeszékhelyen.

Bár a meccs első pontját a vendégek szerezték, a Dunaferr hamar tett róla, hogy a folytatásban az egyébként szimpatikus veszprémi csapatnak kelljen futnia az eredmény után. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a bakonyiak sokat hibázzanak, s bár az újvárosiak sem játszottak tökéletesen, az első technikai szünetre megszerzett négypontos előnyt a továbbiakban növelni tudták, így nem volt véletlen, hogy a Veszprém 13:7-es állásnál időt kért. Ez sem segített azonban a vendégcsapaton, amely továbbra sem találta a Dunaferr játékának ellenszerét, így 18:10-es állásnál már eldőlni látszott az első szett. Elég volt azonban néhány figyelmetlenség, s a lelkes vendégek közelebb kerültek, ám öt pontnál jobban nem tudták megközelíteni a Dunaferrt, amely a legvégén Gelencsér I Balázs pontjával zárta a felvonást (25:19, 1:0).

A második etap hasonlóan alakult az elsőhöz, hiszen a Dunaferr hamar megnyugtató előnyre tett szert, s bár ekkor már a veszprémiek is valamivel pontosabban játszottak, mint korábban, ez csak arra volt elég, hogy a szett első technikai szünetében hárompontos hazai előnyt mutasson az eredményjelző (8:5). Ahogy az első játékban, ezúttal is ellépett a Dunaferr, amely könnyed, kívülről néha könnyelműnek tűnő játékkal is magabiztosan őrizte, sőt növelte vezetését, s a hajrá előtt úgy tűnt, semmi nem veszélyezteti az újvárosiak újabb részsikerét (20:13). Ahogyan az első felvonásban, a másodikban is ekkor jött egy kisebb holtpont a hazaiak játékában, amit ezúttal is igyekezett meglovagolni a vendégcsapat, amely sorozatban szerezte pontjait, s 23:20-nál már Ruffing Péternek kellett időt kérnie. A rövid szünet a vendégeknek nem tett jót, hiszen előbb elrontottak egy nyitást, majd egy könnyűnek tűnő ütést a vonalon kívülre bombáztak, így némi nehézségek árán a második etapot is behúzta a Dunaferr (25:20, 2:0).

A harmadik felvonás sokkal izgalmasabban alakult! A játszma első technikai szünetéig fej-fej mellett haladt a két csapat, ám ezt követően a vendégek kihasználták a Dunaferr játékosainak figyelmetlenségeiből adódó lehetőségeiket, s előbb két, majd három ponttal megléptek (12:15). Erre Ruffing Péter időkéréssel, a csapat pedig gyors fordítással reagált, s Tomanóczy Tibor két pontja után már a hazai együttes állt jobban (18:16). Innentől már egyértelműen az újvárosiak irányították a játékot, ráadásul a hajrában a veszprémiek talán lélekben is feladták a harcot, így a harmadik játékrészt 25:21-re, míg a mérkőzést 3:0-ra nyerte a Dunaferr.

Dunaferr SE – Company Nyelviskola-Veszprémi RC 3:0 (19, 20, 21)

Dunaújváros, 100 néző. Játékvezetők: Tillmann, Kiss Z.

Dunaferr: Tomanóczy, Tóth A., Gelencsér B., Lukács A., Bokor E., Baróti. Csere: Pápai (liberó), Hatvany A., Hatvany Zs. Edző: Ruffing Péter

Veszprém: Puspán, Horváth Sz., Seck, Nagy A., Czintula, Tóth T. Csere: Szabó G. (liberó), Kráml, Horváth Á., Szilvássy, Dolgos. Játékos-edző: Szabó Gábor

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook