Sporttal Veszprémért

Szavazz és nyerj az idén először átadásra kerülő „Sporttal Veszprémért” díj jelöltjeire 2010. május 13-a éjfélig.

A Veszprémi Civil Kerekasztal idén alapítja meg a „Sporttal Veszprémért” díjat. A veszprémi civil szervezetek nevében olyan jelenleg is aktív vagy már inaktív sportolót, edzőt vagy sportvezetőt szeretnének elismerésben részesíteni, aki a sporthoz kapcsolódó munkájával sokat tett Veszprém város hírnevének öregbítéséért, és tevékenységével példát mutatott a civil társadalom számára. Elsőként az egyesületek javasolhattak jelölteket, most pedig eljött a szavazás ideje, melynek segítségével eldől, hogy idén ki kapja a díjat. Minden jelöltnek ezúton is gratulálunk, a kiemelkedő tevékenységet a jelölő szervezetek ily módon is elismerték. A hivatalos díjátadás május 15-én, szombaton 12:00 órakor lesz a Kossuth utcán a Civil Nap keretében.

A „Sporttal Veszprémért” díj ajándéktárgyát az Ökopolisz Klaszter ajánlotta fel.

A szavazók között a rendezvény egyik főtámogatója, a Kaqun Fürdő és Életmódklub nagy értékű ajándékcsomagját sorsoljuk ki. Szavazni a cikk alján lehet, majd a megadott e-mail címre érkező linken meg kell erősíteni a voksot. A nyertest e-mailben értesítjük május 14-én, pénteken, a nyereményt a Civil Napon május 15-én, szombaton 12:00-kor adjuk át.

Kaqun, a mérhetően erősebb immunrendszer megteremtője, amely biztosítja a
szervezet egyensúlyát. A Kaqun fürdő és Életmódklubról részletes információk itt és a hivatalos honlapon találhatók.

A „SPORTTAL VESZPRÉMÉRT” DÍJ JELÖLTJEI (ABC-SORRENDBEN)

Andorka Zoltán

Sportág: kosárlabda
A VESC kosárlabda szakosztályának elnöke. Maga is játékosként szerepelt a VESC jogelőd csapataiban. Amióta a játékot abbahagyta a férfi kosárcsapat gondozását vállalta, és évek óta következetesen a mindig jobb és jobb eredményekért dolgozik. Ennek eredménye egy egyre nagyobb közösséget vonzó csapat kialakulása, amely már az "A csoport" közelében jár. A sportág szeretete, a csapatért végzett áldozatos munkája példamutató, és sajnos egyre ritkább a mai sport világában.

Carlos Reinaldo Perez

Sportág: kézilabda
A kubai születésű kézilabdázó Magyarországon, Veszprémben talált rá második otthonára. Klubcsapatával (Fotex, majd MKB Veszprém) a nemzetközi kupákban, a magyar válogatottal a világversenyeken öregbítette városunk hírnevét. 2003-ban Portugáliában egy emlékezetes világbajnokságon 64 találattal gólkirály lett, amivel nagyban hozzájárult a csapat hatodik helyéhez, és ezzel együtt az athéni olimpiai részvételhez, ahol egészen az elődöntőig menetelt a csapat. Veszprém és az egész ország gyorsan befogadta, a mai napig nagy tisztelet és szeretet övezi. Korát meghazudtoló módon kézilabdázik, 38 évesen még mindig képes mérkőzéseket eldönteni és lendíteni a csapat játékán. Válogatottbeli szereplése idején elnevezték a legmagyarabb magyar kézilabdázónak.

Gyurka János

Sportág: kézilabda
A Veszprémi Építőkben kezdte játékos pályafutását a zirci születésű kézilabdázó, sokáig húzóembere volt az együttesnek a kiváló átlövő. Már 16 évesen tagja volt a felnőtt csapatnak, 18 évesen pedig az olimpiai keretnek. A Los Angeles-i Olimpiára a keleti blokk bojkottja miatt nem utazhatott el a csapat, de 1986-ban világbajnoki ezüstérmet nyert, majd a Szöuli olimpián 4. helyen végzett a magyar válogatott, soraiban Gyurka Jánossal. Edzőként Ausztriában érte el eddigi legnagyobb sikereit, a világhírű Hypo Niederösterrech szakvezetője lett. Jelenleg a Veszprém Barabás KC edzőjeként azon dolgozik, hogy a veszprémi női kézilabda hosszú távon megvesse a lábát az élvonalban, és akár a nemzetközi porondra is kilépjen.

Kiss Balázs

Sportág: atlétika
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetője a mai napig Veszprém egyetlen olimpiai bajnoka. Már 1991-ben, a Görögországban rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon szerzett bronzéremmel jelezte Kiss Balázs, hogy komolyan számolni kell vele a világ élvonalában. Ösztöndíjat nyert az Amerikai Egyesület Államokba, Los Angelesben járt egyetemre, ahol a tanulás mellet a sport, az atlétika töltötte ki az életét. 1996-ban, Atlantában írt sporttörténelmet, nyugodt, magabiztos versenyzéssel, negyedik sorozatban elért káprázatos, 81,24 méteres dobásával megszerezte városunk első, a magyar atlétika 9. olimpiai aranyérmét, amit azóta is nagy becsben tart, és egy bank széfjében őriz.

Schmid Antalné

Sportág: természetjárás
Gimnáziumban szerette meg a természetjárást, később a tájfutást is elkezdte űzni. A Volán dolgozóival alakított természetjáró szakosztályt, a nagyobb csoportokkal autóbuszos, a kisebbekkel gyalogos túrákra és kirándulásokra jártak, közben több túravezetői tanfolyamot is elvégzett. 1988 óta az Építők Természetbarát Sportegyesület tagja, az évek során a gyalogtúrák mellett vízi, kerékpáros, barlangi és magashegyi túrákat is szervezett, jelenleg az elnökség tagja. 1984 óta ezüst túravezetői minősítéssel rendelkezik, és részt vesz a városi és a megyei civil programokon, illetve azok szervezésében.

Szalai Szabolcs

Sportág: ultrafutás
Már az egyetemi évek alatt a kezdetektől társszervezője volt Szalai Szabolcs az Egyetemkör futóversenynek, később főszervezője volt a 24 órás futásnak és a Lépcsőfutásnak. Idén rendezte meg hatodik alkalommal a Viking SE a Veszprémi 6 órás futást, ami évek óta országos bajnokság is, idén pedig világranglista első helyezést ért el a női győztes. Több száz sportoló mozdul meg évente az egyesület által szervezett futóversenyeken. Veszprémben először a Viking SE rendezett chipes időméréssel futóversenyt. Szalai Szabolcs az Ultrafutók Magyarországi Szövetségének elnökségi tagjaként is képviseli a helyi futók/ultrafutók érdekeit, segítségével Veszprém újra az ultrafutás egyik bázisává nőtte ki magát. 

Szalai Tamás

1976. szeptemberétől dolgozik a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskolában, a testnevelési munkaközösség vezetője. A tanulók testi, szellemi és erkölcsi képességeinek fejlesztésében, tehetségük kibontakoztatásában kiváló érzékkel, hatásos módszerekkel munkálkodik.
Diákjai eredményesen szerepelnek a városi, megyei, országos versenyeken. Munkájának fő célja a gyerekek egészséges életmódjának alakítása, a rendszeres mozgás megszerettetése.
Több mint 10 éve szervez a téli időszakban sítábort, nyaranta pedig vízi és lovas tábort tanítványainak. Oktató-nevelő munkájával kivívta a diákok, a szülők és, a kollégák szeretetét és a városi, megyei sportvezetők elismerését. A Városi Diáksport Bizottság javaslata alapján 2009-ben „Veszprém Megye Diáksportjáért” elismerésben részesült.

Tudja Julianna

Sportág: atlétika
Kiss Balázs atlantai győzelme volt az egyik fő motiváló erő, ami Tudja Juliannát a versenysport felé és a dobókörbe terelte. Részt vett ifjúsági Európa-bajnokságon és világbajnokságon, majd Junior BEK-győztes lett. A nagy álmot, az olimpiai részvételt 2004-ben, Athénban sikerült megvalósítani, ahol a döntőbe ugyan nem sikerült bekerülnie, de pályafutása második legnagyobb dobását teljesítette. A sportkarrier után az anyai örömök és az üzleti élet töltötte ki az életét, de néhány hónapja visszatért a sporthoz is, jelenleg a Veszprém Barabás KC klubmenedzsere. Elmondása szerint mindenben az egyensúlyt keresi, a sport keménnyé tette, és mindig pozitívan gondolkodik.

Ifj. Vass Tibor

Sportág: tájfutás
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület aktív sportolója és sportvezetője ifjabb Vass Tibor. A Magyar Honvédség tájfutó katonaválogatott tagja 10 éve, legjobb eredménye a világbajnokságon elért 33. helyezés. Az országos tájfutó váltó bajnokságon negyedik helyen végzett, és Hungária Kupa győztes junior kategóriában A Magyar Honvédség járőr, mezei futó, felszereléses futó bajnokságain összesen 14 első helyezést gyűjtött be. A nemzetközi tájfutó versenyekről megszámlálhatatlan érmet hozott haza. A kommandósokat felvonultató nemzetközi túlélő versenyen 3 alkalommal is a győztes csapat tagja volt, kétszeres siklóernyős bajnok. Az „54-es kihívás” nyílt nemzetközi túlélő verseny szervezője, pályakitűzője. A Honvéd Kupa Nemzetközi tájfutó verseny rendezője, pályakitűzője 14 éve. A Veszprémi Honvéd Sportegyesület elnökségi tagja.

Szavazás

Ki kapja 2010-ben a "Sporttal Veszprémért" díjat?
Andorka Zoltán
Carlos Reinaldo Perez
Gyurka János
Kiss Balázs
Schmid Antalné
Szalai Szabolcs
Szalai Tamás
Tudja Julianna
Ifj. Vass Tibor
A szavazás lezárult!

Hozzászólások

Ha nem lenne ennyi jelölt, csak mondjuk 3, akkor lehet, hogy nem lenne \"kellemetlen\" a végeredmény.
szerkesztőségtipp2011. június 04. 11:28
Károlyi Gábor
Lendvai Judit2011. április 29. 22:58
Tisztelt Szerkesztőség!Pontos végeredményt nem ismertetnek? Tisztelt Olvasónk! Úgy döntöttünk tavaly, hogy csak a győztes nevét hozzuk nyilvánosságra, a további sorrendet és a szavazatarányt nem, mert így nem okozunk kellemetlenséget azoknak, akik a legkevesebb szavazatot kapták.
gyümölcshús2011. március 15. 12:59
Tamás bára szavazok akkor is ő volt a legjobb tesi tanár ! Igaz csak edzésre jártam de az órák mennyivel jobbak lettek volna :)
Miki2010. június 28. 17:43
Mindenkinek köszönöm aki az én drága édesanyámra,Marikára szavazott. Katka
Fodor Katalin2010. május 25. 21:04
Csak is Tamásbá nyerhet...Mint tanár kitűnő...Mint ember verhetetlen.....Csak is ő nyerhet...Hárjá Tamásbá.....=)
Szilvási R.2010. május 25. 18:30
Természetesen a szavazatom Tamás bácsi!!!!!!!!!!!!!!!!!sok önfegyelmet tanultunk tőle,azt hiszem ezt az egész osztály nevében mondhatom!hajrá Tamás bá!!!!!!
Csepely Eszter2010. május 18. 11:30
természetesen MKB szurkoló lévén Carlos Reinaldo Enrique \"Csárli\" Pérez-re adom a voksomat....:) HAJRÁ VASÁRNAP!!!!!
Lili2010. május 15. 00:13
Perez a legjobb!!! Üdv. újra a válogatottban:D Hajrá Perez!Hajrá Veszprém!(L)
mkbfan2010. május 13. 22:46
Én csakis a tömegsportra ,azon belül aki több évtizeden keresztül szervezi,vezeti és a tömegsportolók között van: Schmid Antalnéra (Marira)szavazok.
Mari2010. május 13. 22:14
Azt hiszem csatlakozom az előttem irt hozzászólásokhoz.Sok olyan ember került ki az Ő keze közül aki azóta is ott van a sportéletben!Nem vitás sok ember van aki tett a sportért itt Veszprémben de aki ennyi éven keresztül kitartott és észrevette mindig a tehetségeket és ezt osztályozni,szelektálni tudta az csak és kizárólag a mindig szeretni való Tamás bá\' akinek ezúton is üzenem hajrá sok sikert a dijhoz...megérdemli!És köszönet a 8 év kitartó munkáért amit rám és az osztályunkra forditott!Azt hiszem minden diáknak elkéne egy ilyen sport tanár!Minden tiszteletem Tamás bá!
Ujfalussy Zoltán2010. május 13. 19:00
Hajrá Tamás bácsi!
én 2010. május 13. 18:27
Hajrá!!! x)
Barla Szabó Zsófia2010. május 13. 18:23
Tamás bácsi a legjobb!
Decsi Lili2010. május 13. 17:59
Hajra Tamas ba A legjobb tesitanar es osztalyfonok is volt
Rita2010. május 13. 17:20
Hajrá Tamás bácsi !Én hiszem hogy nyerni fog!!!
Varga Fanni2010. május 13. 15:40
HMMMM!!!Csakis Tomibááááááááááááááááááá!hiszen a jelöltek fele az ő tanítványa!!!!!!!!!!!ez azért szerintem magáért beszél szerintem!!!!!!!!!!
Boros János2010. május 13. 14:51
Azok a biciklis osztálykirándulások... Hajrá Tamásbá!!!!
Viki2010. május 13. 06:45
Tamás bácsiiiiii!!Aki osztályfőnöknek is tökéletes volt!!!Hajráhajráhajrá
Vlasits B2010. május 12. 22:49
Mindenkit díjazni kellene és elismeréssel adózni azoknak akik tesznek a városért, és a város sportjáért.
Fehér Viktor2010. május 12. 19:45
Szalai Tamásra természetesen, ezúton is köszönök neki minden segítséget, amit tőle kaptam, és még kapni is fogok!!!
Jung Tibor2010. május 12. 19:00
Tamás Bácsi! Példaértékű ember! Örülök, hogy a barátja lehetek!
Molnár Balázs2010. május 12. 18:52
Tamás Bá\' a legjobb:) Aput, Nagynénit és még engem is tanított. Megérdemli a szavazatokat
Molnár Nóra2010. május 12. 18:21
CRLOS PEREZRE SZAVAZOK
bodnar istvanne2010. május 12. 17:39
Tamás bácsi! ;)
Hollik Viktória2010. május 12. 17:38
Legutóbb itt volt nálunk a Széchenyi Zsigmond emléktúrán Schmidné Mária.Fájt kicsit a lába,ennek ellenére a távot teljesítette.Azóta beszéltem Szilágyi Lászlóval az építők tse.elnökével aki szintén bíztatott,hogy szavazzak Rá.Lacitól tudom, hogy Mária unokája a Kriszta is gyakran a Mamával túrázik. Ő 2009.-ben egy túra után kapta meg a sportegyesület elnökétől a sok felnött túrázó elött a sportigazolványát. Nálunk vette át Nagykarácsonyban Kriszti a teljesitménye után a Mamával együtt a szép kis kupát.Én és még sok sporttársunk Máriára szavazunk! Remélem még sokan írnak jó és szép dolgokat és szavazni is fognak.
Ági2010. május 12. 15:09
Nem is kérdés:Tamás bácsi fog nyerni,hajráá tutus bá
Kelemen Bálint2010. május 12. 15:03
Tamás bácsi a kedven testnevelés tanárom! ő fog nyerni az 100% Hajrá Tamás bácsi :)
Takács Gergő2010. május 12. 14:58
és azért a Pásztor Istvánt se felejtsük el, na meg a Gál Gyulát
Varga Zsuzsi2010. május 12. 14:31
Tamás bácsi megérdemli;) ha csak ilyen tanáraink lennének..és remélem leszünk mi is ilyen elhivatottak.. akkor bármit elérhetnénk
Imrei Kata2010. május 12. 11:34
Nekem ez nem kérdés!Szalai Tamás(Tutus)a legnagyobb! Köszönjük Tamás!
Csősz Ákos2010. május 11. 23:33
Hát persze hogy Tamás bá:)
Bodó Bence2010. május 11. 19:36
Én Schmid Antalnéra szavazok!
Kati2010. május 11. 15:05
Egytől egyig mindenki nagyszerű ember, és az életben, valamint a sportban nyújtott kiemelkedő teljesítményükért jelölték őket erre a címre. Nehéz a döntés, nagyon nehéz. Sokatokhoz személyes kapcsolatom, vagy régi élményeim fűződik. Remélem nem haragszik meg senki, de az én mérlegem Szalai Tomi bácsi felé billen. A sok közös emlék.. nagyszerű ember, kiváló pedagógus....
Donát Roland2010. május 11. 11:32
TOMIBÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
2010. május 10. 21:12
Mi csakis Szilágyi Laci ezüstjelvényes túravezetőjére Schmidné Marikára szavazunk.
Rózsa és a többiek......2010. május 10. 21:07
SCMID ANTALNÉT, MARIKÁT bátran lehet minden ember elé példaképnek állítani! A természetjárás területén elért eredményei, szervezőkészsége, kitartása követésre méltó! Én bátran szavazok a díjazására, de remélem ezt rajtam kívül még sokan megteszik!!!
Csuba Erzsébet2010. május 10. 21:06
Boldogság töltené el a természetjárók nagy családját, ha egy ilyen remek, aktív, közösségi, példamutató sportember lenne a \"Sporttal Veszprémért\" díj nyertese! Kérek mindenkit, hogy szavazzon SCHMID ANTALNÉ MARIKÁRA! Nagyon-nagyon-nagyon megérdemli!!!
Káldi Géza2010. május 10. 20:53
Tamás bácsi érdemelné meg legjobban. Kiváló szakember, remek pedagógus, nemcsak a gyermekek egészségéért tett rengeteget, de a testnevelő tanár utánpótlást is biztosította. Testnevelők generációi köszönhetik hivatásukat, szakmai tudásuk jó részét, igényes testnevelő tanári munka példáját, mozgás iránti feltétlen szeretetüket és elkötelezettségüket. Kiváló példát állított \"elénk\", mely egész pályánk során elkísér, munkájával és rátermettségével, pedagógiai érzékével, élet stílusával...hosszan sorolhatnám, nagyon sokat köszönhet ez a város, és lakói Tamás bának. Nemcsak tett a város sportjáért, hanem tesz, és nevelése révén hosszú évtizedekig, még fog is tenni a sportért. Köszönjük Tamás bá!
SzKolos2010. május 10. 14:20
Egyetèrtek Bàcskai Bèlànèval!!!!!!! Tibcsi egy csodàlatos ember, ès remek baràt.
Minor Levi2010. május 10. 11:03
Hajrà Tibcsi!!!!!!!!!!!!!!
Levente2010. május 10. 10:58
Remélem Marika nénire az egykori tájfútóra és ma is aktív túrázóra szavaznak az építők tse. és a többi klubbok tagjai! Én igen!!!
Németh Ferenc2010. május 09. 22:00
Marika néni és Tóni bácsi az elmúlt években sokat tettek a gyalogos,a tájfutó és az autós sport területén.Marika nénire szavazok!
Varga Ferenc2010. május 09. 21:53
Aki évek óta egyedül nevelte gyermekeit, sorban érkező unokáira is gondja van.- Akinek a munkája: sérült gyermekek lelkiismeretes gondozása, és emellett még a természetjárás a hobbija, -az bizony minden elismerést megérdemel!!! Örömteli életet kívánok Marikának. Természetesen Rá szavazok valamennyi közös ismerősünkkel egyetértésben. Ez egy igazán jó kezdeményezés! Gratulálok. :)
Sulman Józsefné2010. május 07. 22:23
Hajrá Tibi!
Szilvi2010. május 07. 22:08
Tamáás bácsii*-*
kikii2010. május 07. 21:05
Szalai Tamásra mindenki !
Németh Andor2010. május 07. 20:30
Mi csak Schmid Marika nénire szavazunk,aki középiskolás kora óta a szabadidősport hive.Túrázik,-szervez,-vezet és most is rendszeresen ott van a civil szervezetek és a városi civil kerekasztal programjain.Családja,unokák is részt vesznek a természetjárók programjain.
Szilágyi Levente2010. május 07. 18:21
Bocs a lényeg lemaradt: SZALAI TAMÁS!!!!
Stadion2010. május 07. 17:42
Csakis: Szalai Tamás!!!!
Csuti2010. május 07. 17:38
Bár engem nem tanított /sajnos/ de azért én rá szavazok!
Stadion \\2010. május 07. 17:34
Hajrá Tutus bá!!! :D:D:D:D
Jenci2010. május 07. 13:25
Hajrá Tamásbácsii. =Đ ^-^
Petra.2010. május 07. 12:49
Sok-sok értékes ember. Hozzám Szabi áll a legközelebb, neki is köszönhető, hogy az ország legjobb ultrafutói évről-évre összegyűlnek egy szombati 6 órás megmérettetésre. Ha Veszprémről hallok, számomra a város nevéhez már a 6 órás Országos Bajnokság fogalma is hozzátartozik... Köszönöm! Ispánki Zoltán
Ispi2010. május 07. 08:20
Hajrá Tamás bá LEGJOBB(Y)
mecséri142010. május 06. 21:06
Hajrá Tamás bácsi (:
Anett2010. május 06. 21:03
Hajrá Tamásbáá.*-*
Laura;Kata.2010. május 06. 21:02
hajrá Tamásbá!
Dorina2010. május 06. 20:30
Azért az Éles Józsefet nem kellene elfeledni!!!!!
Varga Zsuzsi2010. május 06. 17:24
Hálás lennék, ha életemben egyszer olyan emléket tudnék adni valakinek, mint amilyeneket nekem adott Szalai Szabolcs a futásain.
Karl2010. május 06. 12:59
Én ifjabb Vass Tibort javaslom.Ő a Bakony Rádió Klub tagja, több éven át a klub elnökhelyettese volt.Nagyszerű sportoló és nagyszerű sport szervező, állandóan tanul, egyetemre jár,kiváló családapa és példamutató közösségi ember, aki \"nem szállt\" el a saját nagyságától, szerény közvetlen, és mint egy igazi eminens,minden sporttársának segít a felkészülésben és a kollektíva sportsikereinek elérésében. Méltó példakép a mai fiataloknak.Gratulálok a sikereihez!
Bácskai Béláné2010. május 06. 12:53
Számomra is egyértelmű, hogy Szalai Tamás. A Simonyiba jártam, ő szerettette meg velünk a sportot, miatta jártunk focizni!!!
Tomi2010. május 06. 11:45
Számomra egyértelmű a választás: SZALAI TAMÁS!!!!!!!
KM2010. május 06. 11:27
Mindenkinek köszönet, bármit is tesz a sportért! De, ebben a sorban a legtöbbet Szalai Tamás tette! Gyerekek százaival szeretette meg a sportot, testnevelőket nevelt stb. Mindenki példaképévé vált! Hajrá Tamás bácsi!
Kata2010. május 05. 20:50
Drukkolunk,-hajrá Marika.....
Szilágyi Lászlóné2010. május 05. 19:44
Ha sport akkor Tomibá
Szabó László2010. május 05. 12:55
hajrá Tomibá!
Boncz Ferenc2010. május 05. 10:58
Ezuton is gratulálok a Veszprém Városi Civil Kerekasztal Vezetőinek és mindazoknak akik ötleteikkel,javaslataikkal szinesítík a Civil szervezetek programjait és a most május 15.-én megrendezésre kerülő Civil Napot.
Szilágyi László2010. május 04. 23:48
Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

Tartalomjegyzék

A rovat további cikkei

Facebook