Lesz-e nemzetközi kupaindulás?

A Company-VRC negyedik helyezésével jogot szerzett a nemzetközi porondon való szereplésre, de a támogatás és keret megerősítése még kérdéses.

Óriási sporttörténelmi sikert aratott felnőtt csapat, a magyar élmezőny részesévé váltunk. Az öröm és megérdemelt ünneplés után, ismét hatalmas dilemma előtt áll egyesületünk. Az eredmény magával hozta a lehetőséget, sőt kötelezettséget, miszerint Veszprémnek nemzetközi szintre kell lépnie. A szakszövetség előírásai szerint négy férfi csapatnak kell neveznie a nemzetközi kupákba, amiben idén ott a Veszprém is.

Csapatunk idei teljesítménye minden tekintetben kiemelkedőnek számít. Országos röplabdás berkekben is elismerően szólnak a Veszprém bajnoki negyedik helyezéséről, tavasszal több hívás is érkezett, meghatározó nevek szívesen költöznének jövőre városunkba. Büszkék vagyunk, hogy városunkban sikeresebb és nézettebb lett sportágunk. Az Extraliga mérkőzésein nagyobb nézőszám előtt játszottunk, már a Kecskemét vendégszereplésekor is teltház volt. A Kazincbarcika elleni, négy közé jutás meccsein pedig óriási hangulatot varázsolt a sport és röplabda szerető közönség.

Ahhoz, hogy a csapat valóban nemzetközi porondra lépjen, több fronton is erősítésre van szükség. Fontos dolog a teremkérdés, hiszen nézőszámban elértük a maximumot és a terem paraméterei már az Extraligában is színvonalon alulinak számítanak. Előrehaladott tárgyalások folynak a Lovassy Gimnáziummal, ahol tényleg magas színvonalú körülmények adottak. Reményeink szerint augusztusban ott kezdődik meg a felkészülés.

A nemzetközi szereplés költségei viszont igen nagy összeget emésztenek fel, ami természetesen egy-egy előrelépéssel még nagyobb terhet ró a csapatra. Már tavaly és azelőtti évben is tájékoztattuk a város vezetését és a sportbizottságot, hogy milyen eredmények várhatóak, és ezeknek milyen hatásai lesznek. Tavaly kiemelt sportágak közé szerettünk volna kerülni, ám ez sajnos rajtunk kívülálló okok miatt nem sikerült. Az eredmények, média megjelenések (és ez tavasszal országos médiákat jelentett) mind Veszprém hírnevét öregbítik, amire büszkének kell lennünk és vagyunk is.

Támogatóinkat tájékoztattuk a helyzetről a játékosállományi erősítése céljából, a személyi juttatásokat eddig is a szponzoroktól kapott támogatásokból fedeztük. Erősítés céljából megbeszéléseket kezdeményeztünk játékosokkal és támogatókkal is.

Tegnap a VRC felvette a város Sport és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságával a kapcsolatot, levélben kértünk segítséget a Polgármester és Alpolgármester Uraktól is. Természetesen ismertek a város sportra szánt támogatásai, ám mivel kiemelkedő sportsiker és nemzetközi kapcsolatok kiépítésének lehetősége is fennáll, egyesületünk bízik a város segítségében.

Ha nem tudjuk nevezésünket leadni a nemzetközi kupában, sajnos a szakszövetség tavalyi eljárásához hasonlóan súlyos büntetésre számíthat a csapat.

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook