Megvették a lábukat az élvonalban

A helyi és az országos sajtó is hetekig a veszprémi férfi röplabdasport történelmi sikeréről beszélt, hiszen a Company Nyelviskola VRC újoncként az Extraliga 4. helyén végzett. A siker azonban rengeteg nehézséget is hozott a csapat háza tájára, a klub vezetésének új edzőt és további anyagi forrásokat kell találnia a sikeres szereplés őszi folytatásához.

Családias hangulatban, egy Herend melletti erdő tisztásán tartotta évzáró ebédjét a csapat, ahol szó esett a szezon legemlékezetesebb pillanatairól és a jövő kihívásairól is.

- Sikerült teljesítenünk azt a célunkat, hogy megvessük a lábunkat az Extraligában, a legjobb négy közé jutás pedig már a ráadás volt. A mi csapatunk ereje nem arról szól, hogy ki mekkora sztár, hanem egymást segítve, a legnehezebb pillanatokban is egységesek vagyunk, és a feladatunkra koncentrálunk. A legfontosabb mérkőzéseinken telt ház előtt játszhattunk, ami igazolja a munkánkat, nagyon sokat segített nekünk a közönség szeretete – mondta Jánosik Gergely, az egyesület elnöke.

A remek szereplés ellenére új tréner után kell néznie a klubnak, Szabó Gábor, a sikeredző nem hosszabbította meg a szerződését.

- Gábor minden köszönetet megérdemel, sajnos a családi élete úgy alakult, hogy nem tud Veszprémben maradni, valószínűleg a Dunaújvárosban, utánpótlásedzőként fog dolgozni – tájékoztatott Czintula Róbert, a klub elnökségi tagja.

- Egy lelkes, önzetlen társaságot vett át, a feladatát kiválóan végezte, és az eredmények is őt igazolták. Nagyon nehéz lesz őt pótolni, több edzővel is tárgyalunk, de a terveinket hozzá kell igazítanunk a lehetőségeinkhez. Lépésről-lépésre, a hosszú távú építkezés útján haladunk, igyekszünk megtalálni a helyünket a veszprémi sportkultúrában – magyarázta Czintula Róbert.

Az első extraligás idényben elért 4. helyezéssel kivívták a srácok a nemzetközi kupában való indulás jogát, de az anyagi nehézségek miatt nem tudják vállalni a szereplést, ráadásul még büntetésre is számíthatnak az országos szövetségtől.

- A Challenge-kupa rengeteg költséggel jár, amit mi nem tudunk felvállalni, így nagy szívfájdalommal, de vissza kell lépnünk az indulástól. A Magyar Röplabda Szövetség valószínűleg pénzbüntetéssel és pontlevonással súlyt minket a következő szezon elején, ami újabb nagy érvágás számunkra. Tovább nehezíti a helyzetünket, hogy teremváltás küszöbén állunk, az Extraliga minőséget támaszt elénk, így sokáig nem játszhatunk a jelenlegi teremben. Az új szerződés kinyomtatva fekszik az asztalon, de az önkormányzati segítség ellenére még 350.000 Ft hiányzik az aláírásához.

Az évzáró ebéden részt vett Porga Gyula, alpolgármester és Juhász László, sportcsoportvezető is.

- Gratulálok az egész csapatnak, hiszen olyan eredményt értek el, mint még soha. A veszprémi röplabda is magasabb színvonalat képvisel, mint amekkora támogatást tud adni az önkormányzat. Azt kívánom, hogy írják tovább a történelmet, és a bajnokság mellett nemzetközi sikereket is érjen el a csapat. A játékosok mellett a főtámogatót és a menedzsmentet is dicséret illeti, ők is nélkülözhetetlen részei a sikernek – mondta Porga Gyula.

Ebéd után a résztvevők jó hangulatú beszélgetéseket folytattak, és a frissen nyírt tisztáson focival mozogták le a bevitt kalóriamennyiséget. A nyári szünetben a játékosok pihenhetnek egy kicsit, a klub vezetése azonban az előttük álló problémák megoldásán fog fáradozni.