Majdnem megfogták a Debrecent

Szoros mérkőzésen végig partiban voltak a Barabás-lányok az előző szezon ezüstérmese ellen, végül a rutinosabb csapat nyert. A félidőben csak két góllal vezettek a hajdúságiak, többször vezettek a mieink, és csak a végjátékban dőlt el a mérkőzés.

Bátran és határozottan kezdte az összecsapást Gyurka János együttese, ami meg is lepte a debrecenieket. Az első játékrészben remekül kézilabdáztak a Barabás-lányok, jól működött a védekezés, aminek az lett az eredménye, hogy többször is vezettek a játékrészben. Két gólnál nagyobb előnyre egyik csapat sem tudott szert tenni, a 13. percben 8:8, a 25. percben 14:14 volt az állás. Még a 29. percben is a veszprémieknél volt az előny (15:16), de a hajrában kíméletlenül kihasználták a vendégek hibáit a debreceniek, és alig két perc alatt három gólt szereztek. (18:16)

A második félidőben is hihetetlenül szoros volt a mérkőzés, ledolgozták a minimális különbséget a veszprémiek, az első 10 perc után 23:23 volt az állás. A feszes védekezés és a koncentrált játék meghozta az eredményét, a játékrész középső harmadában is partiban voltak a mieink. A 47. percben 26:26-nál jött azonban egy hullámvölgy, a hajdúságiak kíméletlenül kihasználták a vendégek hibáit, és két gólt szereztek. (28:28) Hosszú percekig nem esett gól, a veszprémiek igyekeztek felzárkózni, de ziccereket, sőt, hétméterest is hibáztak. 29:26-nál már kockáztatnia kellett Gyurka János csapatának, végül öt góllal nyert a Debrecen, de a mieinket minden dicséret megilleti. (26:31) 

mÉRKŐZÉSTÜKÖR

- Büszke vagyok a csapatomra, végig vállvetve küzdöttünk egymásért. Meglepően jó játékkal rukkoltunk elő, ami a Debrecent is váratlanul érte. A mérkőzés végeredménye nem tükrözi a játék képét, kicsit hidegebb fejjel meglepetés születhetett volna a bajnokság első fordulójában. A hibáinkat kíméletlenül kihasználta az ellenfél, jól és biztosan indítottak, de a találkozó nagy részében fegyelmezetten védekeztünk, és jól zártunk vissza. A végjátékon még mindenképpen javítanunk kell, de az ilyen mérkőzésekből csak profitálhatunk – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

DVSC-KORVEX – Veszprém Barabás KC 31:26 (18:16)

Debrecen: Juhász Gabriella 1, Varsányi Viktória, Csáky Viktóra 8, Pác Viktória, Sopronyi Anett, Bogdanovics Annamária 4/1, Slakta Petra, Triffa Ágnes, Hornyák Dóra, Bognár Barbara 2
Kiss Éva, Takos Noémi, Borbás Rita 3, Szabó Valéria 1, Kazai Anita 5, Bulath Anita 7/2

Veszprém: Király Annamária, Kalla Krisztina, Mehlmann Ibolya 7, Farkas Veronika 2, Gerstmár Renáta 2, Koszorús Katalin, Ábrahám Szilvia 3, Tarjányi Szilvia, Sterbik Andrea 3, Lengyel Edit, Koroknai Viktória 6/2, Veszeli Judit 3, Emberovics Míra, Hoffmann Kitti, Jenőfi Katalin, Földes Viktória

Kiállítás: 8 perc illetve 6 perc
Hétméteresek: 4/3 illetve 4/2

Serdülő mérkőzésen:
DVSC-KORVEX – Veszprém Barabás KC 36:25 (19:13)

Küzdelmes mérkőzést játszottak a veszprémiek, még szorosabb is lehetett volna az eredmény, de kijött a két csapat közötti rutinbeli különbség.

Ifi mérkőzésen:
DVSC-KORVEX – Veszprém Barabás KC 40:21 (19:9)

A sok hibával játszó veszprémiek nem bírtak a bajnoki címre törő debreceniekkel.

HAJRÁVESZPRÉM.HU | Reklámozd a saját oldaladat is
http://badge.facebook.com/badge/331816567843.3923.2001053217.png