Kitartó sportosok

A szombati időjárás sem kedvezett a Nagy Sportágválasztónak, de az eső ellenére a második napon is sokan kilátogattak a rendezvényre.

Pénteken az oktatási intézmények szervezett csoportjai látogathattak ki az I. Veszprém Megyei Nagy Sportágválasztóra, szombaton az érdeklődő családok próbálták ki a számukra legszimpatikusabb sportágakat az egyetemi stadionban, és az eső ellenére a színpadon is láthattak bemutatókat.

A délelőtt nagy részében esett az eső, ami a leglelkesebbeknek egyáltalán nem vette el a kedvét. A legnépszerűbb csapatsportok mellett sokan kipróbálták a gyep közepén elhelyezett sátorban zajló küzdősportokat, de - többek között - népszerű volt a baseball, az íjászat, a lövészet, a baranta, a padlóhoki és a Sobri 3D karika is.

A szervezők döntése alapján 14:00-kor az időjárási viszonyok és a balesetveszély miatt véget ért a rendezvény, ezúton is elnézést kérnek azoktól, akik később szerettek volna kilátogatni a stadionba. A jövő hét folyamán megtartják a ünnepélyes díjátadót, amelyről az érintetteket természetesen értesítik a szervezők. A legtöbb embert megmozgató oktatási intézmények díjazásban részesülnek, és a nyereményjátékok szerencsés nyerteseink is itt adják a nyereményeket.

A Hajráveszprém.hu és a Balatoni Bob közös nyereményjátékán az 1219-es sorszámú játékosunknak kedvezett a szerencse. Nyereménye egy 10 lecsúszásra szóló bérlet, melyet a hivatalos díjátadón vehet át, most csak annyi a teendője, hogy ír egy e-mailt az info@hajraveszprem.hu-ra. A díjátadón további nyeremények találnak gazdára.

Hagyományt akarnak teremteni a szervezők

- Az időjárás viszontagságai ellenére sikeresnek ítéljük a rendezvényt, a két nap folyamán több mint 3000 ember vett részt a programokon, ami jó idő esetén akár a duplája is lehetett volna. Szeretnénk hagyományt teremteni, ezért a jövő évi rendezésről már elkezdtük a tárgyalásokat. Köszönjük a megjelenő sportágak kitartását, a színvonalas bemutatókat és a támogatóink segítségét – mondta Rajki Tamás, megyei sportszervező.

A kétnapos rendezvény megmutatta, hogy óriási potenciál van a magyar és a Veszprém megyei sportban, illetve azt is, hogy van igény ilyen jellegű rendezvényekre, amelyekkel több ezer iskolást és családot lehet megmozgatni. Érdemes tehát egy ilyen kezdeményezés mellé akár anyagi, akár tárgyi segítségnyújtással odaállni.