Beindult a Nyári-gépezet

A vártnál könnyebben, sima három játszmában, magabiztosan győzte le hazai pályán a Szegedet férfi röplabdacsapatunk.

A bajnokságban még nyeretlen, de a Dunaferr otthonában már az oroszlánkörmeit megmutató veszprémi legénység fogadta a Szeged együttesét, és végre először teljes létszámban láthatta a csapatot a hazai közönség. Az első szett nagy részében fej-fej mellett haladtak a csapatok, eleinte rendre a vendégek vezettek. Az első technikai időnél 7:8 volt az állás, majd a rövid szünet után zsinórban négy pontot ütöttek a szegediek, nem csoda, hogy Nyári Sándor időt kért. (7:12) Azonnal összekapta magát a veszprémi csapat, és egy 6:1-es szériát produkálva egalizált, ami vendég időkérést is eredményezett. (13:13) Lendületben maradtak a mieink, átvették a vezetést, és 20:16-nál már néggyel mentek. A hajrában próbáltak felzárkózni a vendégek, de a veszprémi srácok nem engedték ki a kezükből a játszmát. (25:20, 1:0)

A második szett fordulatok nem, a végjátékban viszont némi izgalmat hozott. Ellenállhatatlan kezdéssel, 6:0-val nyitott a VRC, ami túlságosan megnyugtatta a csapatot. Nyári Sándor variált az összeállításon, kihasználta a lehetőséget minél több játékos bevetésére, a csapat forgatására. Ez azonban átmenetileg visszaütött, megtört a csapat lendülete, és sok hibát vétettek a veszprémiek. Eleinte felváltva estek a pontok, a második technikai időnél még 16:7-re vezettek a mieink, és a meglehetősen lapos játék könnyed veszprémi játszmagyőzelmet sejtetett. 23:15-nél fejben már mindenki a harmadik szettre készült, de a vendégek feljöttek 23:19-re, majd egy hazai pontot követően négy szettlabdát is elpuskáztak a mieink. 24:23-nél már csak egy pont volt a különbség, de végül az időközben minimálisra zsugorodott előnyt megtartva abszolválták a játszmát a veszprémiek. (25:23, 2:0)

A harmadik szettben gyorsan dűlőre vitte a dolgot a VRC, a játék elején felváltva születtek a pontok, 6:6-nál még senki nem gondolta, hogy a folytatásban még a tíz pontot sem fogják tudni elérni a vendégek. Czintula Mihály vezérletével zsinórban hét veszprémi pont következett (13:6), majd 16:8-nál egy hatos hazai sorozatot láthatott a publikum, így 22:8-nál bizonyára már a szegediek is a mérkőzés végét várták. A záró sípszó 25:9-nél szólalt meg, összességében teljesen megérdemelten győzött a VRC, és elkezdett felfelé kapaszkodni a bajnoki tabellán. (25:9, 3:0)

Mérkőzéstükör

- Ebben a szezonban először végre a legerősebb csapatunkkal tudtunk játszani, aminek meg is lett az eredménye. El kell ismerni, hogy a sérüléshullám most a szegedieket érte el, két kulcsjátékosukat is nélkülözniük kellett, de mi nagyon akartuk a győzelmet. Az első játszma elején szenvedtünk, utána az történt a pályán, amit mi akartunk. A második szettben olyan nagy volt az előnyünk, hogy úgy gondoltam, nem kockázatos másoknak is játéklehetőséget biztosítani. Ekkor azonban szerkezetileg szétesett a csapat, ami számomra is meglepő volt. A harmadik játszmában nyugodott meg a csapat, sáncban, mezőnyben és repülő szervában is nagyon megkínoztuk a szegedieket. Puspán Balázs feladóként nagyon jól osztogatott, a Czintula Misi hármason kívül és a hálónál is elementárisan ütött, és nagyon tetszett Németh Ervin feltámadása is, a végjátékban sok értékes pontot csinált. Nagyon örülök a győzelemnek, kellett a csapatnak a lelki plusz, ezután biztosan meg fogunk indulni fölfele, hiszem, hogy még beleszólhatunk a legjobb négybe is a rájátszásban – mondta Nyári Sándor, a VRC mestere.

Company Nyelviskola-Veszprémi RC – HPQ-Szegedi RSE 3:0 (20, 23, 9)

Veszprém, 200 néző. Játékvezetők: Szabó Zs., Tillmann.

Veszprém: Puspán 1, Cziczó 10, Czintula M. 19, Tóth T. 8, Németh E. 14, Seck 4. Csere: Horváth Á. (liberó), Dolgos, Németh Z. 2, Horváth Sz., Kráml 2, Szalai B. Edző: Nyári Sándor

Szeged: Bitó 1, Petheő 3, Csányi D. 9, Bondor 13, Makhult, Babanyecz 2. Csere: Filius (liberó), Strezeneczki. Edző: Mészáros Péter

 

 

Hozzászólások

Bravó srácok, szép győzelem! Már csak több pénz kellene.
leomars2010. október 31. 14:58
Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook