Jubilál a veszprémi judo

A veszprémi judo fennállásának 40. évfordulóját rendezvényekkel és vándorkiállítással akarja ünnepelni a Veszprémi Judo Club, 2010-ben remek eredményekkel hangoltak a jövő évi jubileumra.

A serdülő országos bajnokságon a még diák korú Horváth László Levente a 219 judokát felvonultató mezőnyben az előkelő 3. helyen végzett. Testvére, Horváth Dorottya magyar bajnoki címet ünnepelhetett, rendkívül magabiztos versenyzéssel rászolgált a rég várt sikerre. A veszprémiek második aranyérmét a sérüléséből visszatérő, még csak első éves serdülő, Windischmann Bence szerezte meg. A MOL Tehetségtámogató programjának tagjaként már kétszeres magyar bajnoknak tudhatja magát.

- A serdülők teljesítményét a III. osztályú Felnőtt Judo Bajnokságon sikerült megfejelnünk még egy éremmel. John Réka utolsó éves ifjúsági versenyzőként, Károlyi Gábor és Takács Attila edzők irányítása mellett vállalta a megmérettetést, jó hangulatú, küzdelmes mérkőzések után a második helyen végzett – mondta Horváth László, elnök.

A Domonkos László Veszprémi Judo SE csupán három éve alakult, mégis már több magyar bajnokkal és színvonalas versenyek szervezésével büszkélkedhet. A veszprémi judo megalakulásának 40. évfordulóját pedig szeretnék méltóképpen megünnepelni.

- Mertünk nagyot álmodni, és szeretnénk ezt az évfordulót egy vándorkiállítással ünnepelni, ahol képek formájában idéznénk fel a múltat és a jelent, és természetesen a már hagyományos regionális rangsorversenyünket is szeretnénk bevonni az ünnepi év rendezvényei közé. Örülnénk, ha mind többen csatlakoznának támogatóink táborához, és hozzásegítenének ahhoz, hogy Veszprém város egy nagy múltú és sikeres sportága méltón ünnepelhetné 40. születésnapját – mondta Horváth László.

Eredményességben sem szeretnének lemaradni judokák az idei évhez képest, Windischmann Bencének a magyar válogatottban kell bizonyítania, míg a Horváth-testvéreknek egyel magasabb korosztályban kell helytállniuk.

- Szeretnénk hasonlóan szép eredményeket elérni, mint idén, emellett a diák C korosztályosoknak is lesz már országos bajnokságuk, ez jelen pillanatban 11 főt érint. Az ő beintegrálásuk a versenyeztetési rendszerbe egy komoly feladatunk lesz jövőre. Nem feledkezhetünk meg a fiatalabbak versenyeztetéséről sem, a 2001 előtt születettek esetében ez most 46 főt jelent.