Jól szerepeltek a Botevesek

Veszprémben rendezték a torna diákolimpia országos elődöntőjét, ahonnan kategóriánként az első három helyezett jutott tovább a döntőbe.

A Vetési Albert Gimnáziumban rendezték március 5-én az általános iskolások elődöntőjét, ahol öt megye, Baranya, Tolna, Vas, Zala és Veszprém megye legjobbjai mérték össze tudásukat. Mind a négy kategóriában az első három helyezett jutott tovább a szintén Veszprémben rendezendő, április 9-10-i országos döntőbe.

Az I-II. korcsoportos lányok versenyében a Hriszto Botev Általános Iskola a 2. helyen végzett 139,100 ponttal, Papréti Emese tanárnő felkészítése mellett. Egyéniben a Botev versenyzője, Gugolya Mónika bizonyult a legjobbnak 28,350 pontos összetett eredménnyel, Brotshul Natália pedig 5. lett 28,100 ponttal. A pápai Munkácsy Mihály Általános Iskola 11., az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat a 12. helyen zárt.


A Botev csapata

A III-IV. korcsoportos lányoknál épphogy nem került be a legjobb háromba Veszprém megyei csapat. A Botev csapat a 4. helyen végzett 134,500 ponttal, egyéniben Iványi Noémi és Tuka Rebeka megosztott harmadik helyen végeztek 27,800 ponttal. A balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola az 5. helyen végzett 133,150 ponttal.


Némedi Lajos, alpolgármester adja át a díjat

A fiúknál mindkét korcsoportban születtek Pápai sikerek. Az I-II. korcsoportban az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat csapata Nemes István vezetésével, 132,150 pontot gyűjtve a 2. helyen végzett, őt követte a szintén pápai Munkácsy Mihály Általános Iskola, Németh Miklós irányításával, 131,750 ponttal. Egyéniben Kutassy Marcell első lett 27,300 ponttal. Az előző kategóriához hasonlóan a III-IV. korcsoportban a pápai Erkel Ferenc nebulói a 2. helyen végeztek 133,800 ponttal, így ők is továbbjutottak az országos döntőbe.


Halmay György, bizottsági elnök ad át díjat

A további eredmények a mellékelt dokumentumokban olvashatók.

galeria_69
 

Képgaléria