A szívük vitte előre őket

A VESC női röplabdázói talán az idény legjobb játékát mutatva arattak győzelmet az Eger elleni NB1-es kiesési rangadón. Az egyetemistáknál a második szett végén Földesi Nóra súlyos sérülést szenvedett.

A Veszprémi Egyetemi SC hazai pályán 3:1-re nyert az Agria RC-Eger ellen a női NB I 5-8. helyéért zajló rájátszásának ötödik fordulójában.

Az első játszmában tekintélyt parancsoló játékkal köszönt be a Veszprém, a második technikai szünetnél már tíz pont volt a különbség (16:6). Rutinosabb játékosai gyorsabban vették fel a kiesési rangadó ritmusát, Kovács Anikó és Földesi pontjaival tovább nőtt a bakonyiak előnye (20:6). Az Eger jó hajrája, valamint a egy kisebb hazai hullámvölgy csupán arra volt elég, hogy 15 pontig felzárkózzon a vendég gárda (25:15).

A második szakasz kiegyenlített, változatos küzdelmet hozott. Hol a bakonyiaknál, hol a vendégeknél volt az előny. A VESC Kovács és Szelle révén az első technikai szünetnél még jobban állt (8:7), azonban kisebb hibáknak, és az egriek feljavult ütőmunkájának köszönhetően megfordult az állás (15:16). Ezt követően felválta estek a pontok, azonban 19:19-es állásnál egy szerencsétlen mozdulat következtében az egyetemisták súlyos sérülés (bokaszalag-szakadás) miatt elvesztették elsőszámú ütőjátékosukat, Földesi Nórát. Ez sem törte meg a hazai gárdát, elsősorban Szelle remekül helyezett ütéseivel tartotta egy pontos előnyét a Veszprém, majd Kovács Anikó remek sánca után a második játszmát is sikerült megnyerni (26:24)

A két elveszített játszma nem vette el a hevesiek kedvét, az első technikai szünetnél 6:8 állt az eredményjelzőn. A haziak ekkor több hibát vétettek, míg az egriek ezt könyörtelenül kihasználták (7:11). Környei és Tobak révén zárkózott a VESC, azonban a hevesiek nem engedték át az irányítást (12:15). Szelle és Környei ebben a játszmában hátán vitte a veszprémieket, az ő ütéseik révén még egy remény nyílt 18:20-nál az esetleges fordításra, de a lelkes vendégek már nem engedték ki kezükből a harmadik szettet (19:25).

A negyedik játszma elején állva hagyta ellenfelét Oláh János csapata, a Földesi helyére csereként beálló Dordzsceren remek szerváival pillanatok alatt 5:1-re elhúztak. A vendégek keze többször is megremegett, így tartották előnyüket a bakonyiak (8:5). A rövid pihenőt követően az Eger felzárkózott, sőt 9:9-nél kiegyenlített, így jöhetett a hazai időkérés. Remekül sikerült a technikai megbeszélés a veszprémi hölgykoszorú számára, akik Dordzsceren és Kovács Anikó vezérletével egy 8:0-s periódust produkáltak, ezzel gyakorlatilag eldöntve az összecsapást (17:9). A megszerzett előnyt már nem adta ki kezéből a VESC, Kovács Anikó utolsó két ütésével lezárta a mérkőzést (25:18).

A 95 percig tartó mérkőzésen a lelkes közönség biztatása közepette, a hazai csapat megérdemelten nyert, ezzel szinte biztos, hogy jövőre is az NB1-ben folytatják a bajnoki küzdelmeket.

mérkőzéstükör

Oláh János: – Ami Palotán nem sikerült, az most bejött. Földesi Nóra sérülését is el tudtuk viselni. Nagyon fontos győzelmet arattunk.

Veszprémi Egyetemi SC – Agria RC-Eger 3:1 (15, 24, –18, 19)

Veszprém, 100 néző. Játékvezetők: Bátkai-Katona, Vigh

VESC: Tobak, Kovács A., Szelle D., Földesi, Környei, Molnár B. Csere: Erdősi (liberó), Bodnár R., Telek, Dordzsceren. Edző: Oláh János

Eger: Petrás, Hajdú, Tóth E., Izsák, Kolman, Róth. Csere: Tóth R. Edző: Juhászné Tóth Mária