Kiharcolták a döntő ütközetet

VRC - MAFC 3:1 (-19, 20, 22, 20)

A budapesti vereség után hazai pályán győzte le a MAFC-BME-MAPEI gárdáját, Czintula Mihály vezérletével a Company Nyelviskola VRC csapata. Jöhet a párharc döntője!

Az Extraliga alsóházi rájátszásának második fordulójában fogadta a Company Nyelviskola VRC férfi röplabdacsapata a MAFC-BME-MAPEI együttesét. Az első mérkőzésen a 3:2-re a fővárosiak nyertek, így a veszprémi srácoknak mindenképpen nyerniük kellett az egalizáláshoz, és a párharc megnyeréséhez szükséges harmadik összecsapás kiharcolásához.

Egy rossz hazai nyitással és egy újabb vendég ponttal kezdődött a találkozó (0:2), ezt követően a hazaiak az egész szettben futhattak az eredmény után. 1:4-nél és 4:7-nél is volt már három a különbség, de a MAFC nem tudott mit kezdeni Czimtula elementáris erejű ütéseivel, melyek rendre a sáncról az oldalvonalon kívülre pattantak. Az első technikai időnél kettő volt a vendég előny (6:8), majd 6:10-nél már négy is volt a különbség, de egy 4:1-es sorozatnak köszönhetően egyetlen pontra jöttek fel Nyári Sándor tanítványai. (10:11) Egyenlíteni azonban nem sikerült, Czintula leütései továbbra is hasznos pontokat hoztak, de a nyitásfogadásba sok hiba csúszott a hazai oldalon. A második technikai időnél 13:16 volt az állás, a három pont körüli különbséget pedig a játszma végéig tudta tartani a MAFC. Tóth Tibor pontjaival próbált közelebb férkőzni a VRC, de 15:20-nál már öt pont volt a differencia, a hajrában pedig a felváltva eső pontok kíséretében magabiztosan húzta be az első játszmát a vendég együttes. (19:25, 0:1)

A második szettet jobban, két ponttal kezdték a hazaiak, Tóth Tibor leütésével 5:2 volt az állás, a veszprémi pontszerzést csak egy rossz veszprémi szerva tudta megszakítani, így az első technikai időnél már néggyel vezetett a VRC. (8:4) Jót tett a rövid szünet a vendégeknek, azonnal fel is jöttek kettőre (6:8), majd egy újabb rossz hazai nyitásnak köszönhetően egyetlen pontra zsugorodott az előny. (10:9) Tóth Tibor életmentő pontja és egy jó veszprémi sáncmunka megakadályozta a vendég egyenlítést. (12:9) A játszma felénél, 14:10-nél már kezdhettek volna hátradőlni a hazai drukkerek, de a MAFC nem adta egykönnyen a szettet. Felváltva estek a pontok, 16:13-nál még három volt a veszprémi előny, de néhány perc múlva már 17:16 volt az állás, ami izgalmas végjátékot ígért. Felváltva eső pontok kíséretében 20:18-nál fordultak a hajrára a csapatok, de Czintula és Dolgos pontjaival a legjobbkor lépett meg a VRC, és vezetett először öt ponttal (24:19), majd egy rossz nyitást követően Dolgos be tudta fejezni a játszmát, és egyenlített. (20:25, 1:1)

A harmadik játék indult a legszorosabban, rendre a veszprémiek vezettek, de 3:3-ig minden pontra érkezett vendég válasz. Czintula ütéseit továbbra sem sikerült a fővárosiaknak jól blokkolni, ráadásul szervában is Czintula volt soron, így zsinórban négy pontot ütve 7:3-ra elhúzott a VRC. Az első technikai időnél Németh Zoltán jó leütésével 8:5 volt az állás, majd újabb két hazai ponttal már öttel vezetett a csapatunk. (10:5) A folytatásban már 12:6 is volt az állás, de a vendégek nem adták fel, ezúttal jól blokkolták Czintula és Tóth leütéseit, majd egy vitatható bírói ítéletnek köszönhetően, négyet ütve zsinórban feljöttek kettőre (12:10), Nyári Sándor pedig elérkezettnek látta az időt az időkérésre. Sok volt a technikai hiba a hazai oldalon, és kissé a szerencse is a vendégeknek kedvezett, így 15:15-nél egyenlíteni tudtak. Egy remek veszprémi négyes sorozattal 19:15-re elhúzott Nyári Sándor csapata, a vendégek edzője kénytelen volt időt kérni. Sikerült is megtörni a hazai lendületet, 20:18-ig felére csökkent a MAFC hátránya, ezért a veszprémi mester is időt kért. Tóth Tibor pontja kellett, mint egy falat kenyér, de ő sem tudta megakadályozni, hogy egyenlítsen a MAFC. (21:21) Tóth leütésére még tudtak válaszolni vendégek, de jött Czintula, és egy rövid, majd egy idegtépően hosszú labdamenet után eredményes tudott lenni, majd egy remek sánc veszprémi játszmaelőnyt jelentett. (25:22, 2:1)

Az előző szett mintájára indult a negyedik is, a hazaiak vezettek, a vendégek egyenlítettek egészen 4:4-ig. Ekkor Czintula és Tóth vezérletével megduplázta pontjainak számát a VRC, jöhetett az első rövid szünet. (8:4) A folytatásban elrontott szervák és technikai hibák jellemezték mindkét csapat játékát, de a vendégek leütései pontosabbak voltak, így 11:10-nél egy pontra megközelítették a VRC-t, majd 14:11-nél zsinórban öt pontot szerezve a vezetést is átvették. (14:15) Nem tartott azonban sokáig a fővárosi öröm, a tisztességgel dolgozó veszprémi srácok néhány perc alatt fordítani tudtak, 18:16-nál a MAFC edzőjének kellett időt kérnie. A hajrában azonban ismét jobban összpontosított a hazai csapat, Dolgos ejtése, majd Tóth és Seck jó sánca négypontosra növelte a differenciát. (22:18) Tóth bombája, majd Dolgos újabb leütése mérkőzéslabdához juttatta a veszprémieket, amit Németh Ervinnek sikerült kihasználnia egy blokkról kipattanó labdával. (25:20, 2:3)

Folytatás szombaton, a MAFC pályáján. A találkozó győztese az 5. helyért, a vesztes a 7. helyért szállhat harcba.

Mérkőzéstükör

Vocskó György: - Sajnos az első játszma után kissé leült a csapat, magabiztossá vált, és ez megbosszulta magát. Nem tudtunk ritmust váltani, és nem tudtuk felvenni a Veszprém viszonylag hibátlan játékát. Az alapjátékunkban volt bizonytalanság, nem volt jó a szervafogadásunk, a támadásaink nem voltak elég hatékonyak, remélem, hogy szombatig ki tudjuk javítani a hibáinkat, és mi tudunk továbbjutni. Gratulálok a Veszprémnek!

Nyári Sándor: - A Pesten játszó csapathoz képest két helyen változtattam, a Németh Ervin edzésen szépen hozza magát, és a Puspán Balázsnak is ideje volt már, hogy mérkőzést kapjon, de végül visszatértem a kályhához, és azok az emberek hozták a mérkőzést, akik a legtöbbet járnak edzésre. A Czintula Misi ma toronymagasan a mezőny legjobbja volt. A kezdésnél megbeszéltük a Puspán Balázzsal, hogy erőltesse a Tóth Tibit, mert az előző meccsen ő volt a húzóemberünk, éppen ezért most őt végig felügyelet alatt tartották, így a teher a Czintula vállára került. Nagy öröm, amikor két ilyen képességű, nagy tudású játékos egyszerre jól játszik, a mai meccsen ez történt.

Company Nyelviskola VRC - MAFC-BME-MAPEI 3:1 (-19, 20, 22, 20)

 

Company Nyelviskola VRC - MAFC-BME-MAPEI

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook