Idén is benépesült a Stop Shop

2126 résztvevője volt a vasárnapi Intersport – Stop Shop Futónapnak, a profik mezőnyében tarolt a VEDAC.

Az április 10-én, 9:00-13:00 óra között rendezett eseményen a kedvtelésből versenyzőknek 3 kilométert, a profi futóknak 9 kilométert kellett teljesíteniük. Az időjárás kegyeibe fogadta a futónap 2126 résztvevőjét, kisebb szélfúvások mellett napos időben zajlott a verseny

16 iskola nevezett, és versengett az Intersport által felajánlott sportszervásárlási utalványokért. Az első helyen a Báthory általános iskola végzett, megelőzve a 2. helyezett Gyulaffy általános iskolát és a 3. Cholnoky általános iskolát.

A 3 kilométeres távon a fiúk között Bertalan Renátó ért elsőként a célba, míg a lányok között Tóth Lili nyert, mindketten a VEDAC atlétái.

Egy rövid szünet után elrajtolt a profik mezőnye is, a 9 kilométeres távon az előzetes esélyeknek megfelelően a VEDAC atlétái uralták a mezőnyt, a férfiak és a nők mezőnyében is VEDAC-osok foglalták el a képzeletbeli dobogó mindhárom fokát.


A férfi győztes: Kállay Dániel

Kállay Dániel tetemes előnnyel ért elsőként a célba, Schiffel Gergő lett a második, míg Ádók Roland a harmadik a férfiak mezőnyében. A hölgyek között Nagy Mónika diadalmaskodott, megelőzve a VEDAC-nál edzőként is tevékenykedő Németh Esztert és a harmadikként célba érő Eiserle Juditot.


A női győztes: Nagy Mónika

Minden résztvevő egy rendezvénypólót kapott a nevezéskor, majd a befutót követően egy ajándékcsomagot, melyben frissítőt és gyümölcsöt tettek a szervezők, így senki sem távozott üres kézzel. A rendezvény elérte a célját, megmozgatta a sportolni vágyókat, így a szervezők ígérete szerint jövőre is megrendezik az eseményt.