A kés fegyver!

Harmadik alkalommal rendeznek harcművészeti tábort és gálát április 30-án az egyetem Tornacsarnokában, idén a kés elleni technikák lesznek a középpontban.

Veszprémi, harcművészettel foglalkozó egyesületek népesítik be a Pannon Egyetem Tornacsarnokát április 30-án, szombaton. A mesterek által tartott edzéseken mindenki kipróbálhatja a számára szimpatikus ágazatot, majd egy gálával zárják a programot a szervezők.

Idén is széles lesz a harcművészetek palettája, képviselteti magát az Aikido, a Jiu-Jitsu, a Krav-Maga, a Lung C'uan Tao Kung Fu, a Ninjutsu és a Shotokan Karate is. A rendezvény mottója: „Ne csak nézd, próbáld is ki!”

Az edzéseket elismert veszprémi mesterek tartják, akik megismertetik a sokak számára ismeretlen, idegen szavak mögött rejlő életformákat és művelőiket. A látványos technikák hatására bátran kipróbálhatja bárki a különböző szakágakat, teljesen kezdőket is szívesen látnak a programokon.

Tavaly a tábor főmotívuma a harcművészetek feladata, küldetése és a mindennapokban betöltött szerepe volt, idén pedig a kés elleni technikákra összpontosítanak. Minden foglalkozást tartó mester külön ki fog térni a késes támadásokra, és bemutatja, hogy az ő általa képviselt harcművészetben hogyan védekeznek ellenük.

Felnőttek és gyerekek egyaránt részt vehetnek a programon, bármelyik edzést ki lehet próbálni, és bármikor le lehet pihenni. Idén is várják a szervezők más harcművészeti ágak képviselőit is, az edzéseken lehetőség nyílik összehasonlítani a különböző stílusokat, rávilágítani a hasonlóságokra és a különbségekre is.

További részletek az alábbi plakáton olvashatók: