Sporttal Veszprémért – Szavazz!

Tíz jelölt közül kerül ki az idei „Sporttal Veszprémért” díj nyertese, ismerd meg az idei jelölteket, szavazz és nyerj!

A Civil Kerekasztal tavaly hagyományteremtő szándékkal megalapította a „Sporttal Veszprémért” díjat. Ezzel a kezdeményezéssel a veszprémi civil szervezetek nevében olyan jelenleg is aktív vagy már inaktív sportolót, edzőt vagy sportvezetőt szeretnének elismerésben részesíteni, aki a sporthoz kapcsolódó munkájával sokat tett Veszprém város hírnevének öregbítéséért, és tevékenységével példát mutatott a civil társadalom számára. Tavaly Szalai Tamás, nyugdíjba vonuló, városunk talán legnépszerűbb testnevelő tanára kapta a díjat. Idén második alkalommal jelölhettek a díjra civil szervezetek és magánszemélyek arra méltónak tartott személyt.

Az idei jelöltek ABC-sorrendben: Andorka Zoltán, kosárlabda szakosztályvezető, Gyurka János, kézilabdaedző, Hartig Judit, túravezető, Háli József, röplabda sportvezető, Károlyi Gábor, judoedző, Kiss Balázs, olimpiai bajnok kalapácsvető, Kungl József, testnevelő tanár és atlétika edző, Mocsai Lajos, kézilabda mesteredző, Papréti Emese, testnevelő tanár és tornaedző, Ritterné Lengyel Erzsébet, világbajnok kézilabdázó

A jelöltekre május 9-ig lehet szavazni a cikk végén, valamint postai úton vagy személyesen a Civil Kerekasztal címén (8200 Veszprém, Kossuth L. u.10/203.) Az Ökopolisz Klaszter által felajánlott díjat május 14-én, a Civil Napon adják át.

A honlapunkon történő szavazáshoz e-mail cím megadása szükséges, egy e-mail címmel egyszer lehet szavazni. A szavazást a néhány percen belül e-mailben kapott linkre kattintva meg kell erősíteni. Ezzel szeretnénk kiszűrni azt, hogy néhány lelkes szavazó akár több száz vokssal támogassa jelöltjét. A szavazás egyidejűleg a hírlevelünkre történő feliratkozást is jelenti, amiről az első hírlevél megérkezésétől kezdve bármikor le lehet iratkozni. Az e-mail címeket harmadik fél részére nem szolgáltatjuk ki, amiről adatvédelmi nyilatkozatunk is rendelkezik.

A szavazók között két darab, egyenként öt kötetből álló Veszprém sporttörténete c. könyvsorozatot sorsolunk ki, valamint a balatonfűzfői Balatoni Bob felajánlásából két-két darab 20, 10 és 5 lecsúszásra szóló bobbérletet.

Most pedig ismerjük meg a jelölteket, akiknek ezúton is gratulálunk! Végső győztes csak egy lehet, de a jelöléssel járó erkölcsi siker már mindannyiuké!

A „SPORTTAL VESZPRÉMÉRT” DÍJ JELÖLTJEI (ABC-SORRENDBEN)

Andorka Zoltán

Sportág: kosárlabda

A Veszprémi Egyetemi SC Kosárlabda Szakosztályának vezetője tavaly is jelölést kapott a díjra. Maga is játékosként szerepelt a VESC jogelőd csapataiban, már akkor is öregbítette városunk hírnevét. Miután szögre akasztotta a cipőjét, a férfi kosárlabda csapat gondozását vállalta, és azóta következetesen a mindig jobb és jobb eredményekért dolgozik. Ennek eredménye egy egyre nagyobb közösséget vonzó csapat kialakulása, amely már az „A” csoport közelében jár, rendre a „B” csoport élmezőnyében, a dobogón végez. A sportág szeretete, a csapatért végzett áldozatos munkája példamutató, és sajnos egyre ritkább a mai sport világában.

Jelölő: Veszprémi Egyetemi SC

Gyurka János

Sportág: kézilabda

A Veszprémi Építőkben kezdte játékos pályafutását a zirci születésű kézilabdázó, sokáig húzóembere volt az együttesnek a kiváló átlövő. Már 16 évesen tagja volt a felnőtt csapatnak, 18 évesen pedig az olimpiai keretnek. A Los Angeles-i Olimpiára a keleti blokk bojkottja miatt nem utazhatott el a csapat, de 1986-ban világbajnoki ezüstérmet nyert, majd a Szöuli olimpián 4. helyen végzett a magyar válogatott, soraiban Gyurka Jánossal. Edzőként Ausztriában érte el eddigi legnagyobb sikereit, a világhírű Hypo Niederösterrech szakvezetője lett. Jelenleg a Veszprém Barabás KC edzőjeként azon dolgozik, hogy a veszprémi női kézilabda hosszú távon megvesse a lábát az élvonalban, és akár a nemzetközi porondra is kilépjen. Tavaly óta a magyar női junior válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozik. Klubja tavaly is jelölte a díjra, elismerve ezzel munkáját.

Jelölő: Veszprém Barabás KC 

Hartig Judit

Sportág: természetjárás

Hartig Judit az Építők Természetbarát Sportegyesületnél 1982. január 20-án jelentkezett felvételre, azóta szünet nélkül, 29 éve a sportegyesület aktív tagja. Rendszeresen túrázik, táborozik, és részt vesz a sportegyesület és a természetbarát szövetség munkájában. Több éven keresztül Veszprém Városi Természetbarát Szövetség elnöke. Kiemelkedő eredményeket ért el az Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség szervezésében megrendezésre kerülő teljesítmény túrákon. A Botev iskolában ahol tanít, rendszeresen viszi a tanulókat hétvégén gyalogos túrákra és az évente megrendezésre kerülő Természetjáró Gyerekek Országos Találkozójára. Ezüstjelvényes túravezető, a Magyar Természetbarát Szövetség az ifjúság területén végzett munkájáért "Gábor Ignác"emlékéremmel jutalmazta.

Jelölő: Építők Természetbarát Sportegyesület

Háli József

Sportág: röplabda

Háli József játékosként, edzőként majd sportvezetőként tevékenykedett, neve mára gyakorlatilag összefonódott Veszprém megye röplabdasportjával. Rengeteg fiatallal ismertette és szerettette meg a játékot, akik közül azóta jó néhányan a nyomdokaiba léptek. Harminc évig edzősködött, az élvonalba vezette a BVTC gárdáját, tanítványai közül később többen szerepeltek a felnőtt válogatottban. Ott volt a Veszprémi Röplabda Klub alapítói között, amelynek hamarosan elnöke is lett. Korábban az MRSZ elnökségi tagjaként dolgozott, jelenleg is a Veszprém Megyei Röplabda Szövetség elnöke, a Veszprém Megyei Sporttanács elnökségi tagja, és az általa létrehozott Veszprém Város Röplabda Sportjáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. A mai napig ő szervezi a megyei bajnokságot a felnőtt mezőnytől egészen az utánpótlás korosztályokig. Megkapta Veszprém város legmagasabb kitüntetését, a Gizella-díjat.

Jelölő: Company Nyelviskola Veszprémi Röplabda Club

Károlyi Gábor

Sportág: judo

1971-ben ismerkedett meg a judoval, Domonkos László edző vezetésével a Schönherz Honvéd Sportklub versenyzője lett. Veleszületett betegsége miatt, orvosi javaslatra abbahagyta a versenyzést, az edzői pálya felé fordult. Domonkos László 1978-as távozása után vette át a klub vezetését, 1982-től az új klub, a Veszprém Fitt SE szakosztályaként működtek tovább. 2007-ben lelkes szülői támogatással alapítják meg a Domonkos László Veszprémi Judo és Szabadidő Sportegyesületet. A veszprémi judo azóta nevet szerzett a hazai és a nemzetközi mezőnyben, több országos bajnoki cím mellett a környező országok viadalain rendszeresen éremmel térnek haza Károlyi Gábor tanítványai. 2008-ban a megyei klubvezetők egyhangúlag őt választják a megyei szövetség titkárává. Eközben egy másik küzdősportban, a ninjitsuban is levizsgázott 2 DAN fokozatra. Feleségével él Gyulafirátóton. Gyermeke nincs, mikor erről kérdezik, mindig azt válaszolja: ”Nekem rengeteg gyermekem van!” Jelenleg heti öt edzést tart a cselgáncsozóknak és további kettőt a ninjitsuknak, mindezt munka mellett, a sportért, szerelemből.

Jelölő: Domonkos László Veszprémi Judo és Szabadidő Közhasznú Sportegyesület 

Kiss Balázs

Sportág: atlétika

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetője a mai napig Veszprém egyetlen olimpiai bajnoka. Már 1991-ben, a Görögországban rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon szerzett bronzéremmel jelezte Kiss Balázs, hogy komolyan számolni kell vele a világ élvonalában. Ösztöndíjat nyert az Amerikai Egyesület Államokba, Los Angelesben járt egyetemre, ahol a tanulás mellet a sport, az atlétika töltötte ki az életét. 1996-ban, Atlantában írt sporttörténelmet, nyugodt, magabiztos versenyzéssel, negyedik sorozatban elért káprázatos, 81,24 méteres dobásával megszerezte városunk első, a magyar atlétika 9. olimpiai aranyérmét, amit azóta is nagy becsben tart, és egy bank széfjében őriz. A VEDAC második alkalommal jelöli díjra.

Jelölő: Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club

Kungl József

Sportág: atlétika

Kungl József hosszú évtizedekig dolgozott a Simonyi általános iskolában, mint testnevelő tanár. Tanítványaival sok szép sportsikert ért el. Közben végig edzősködött a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubnál. A VEDAC-nál számos magasugrót nevelt. Nevéhez kötődik a Köztársaság Kupa megszervezése, mely diákok százainak jelent versenyzési lehetőséget a mai napig. Kungl József az iskolából már nyugdíjba vonult, de ma is aktívan dolgozik atlétika edzőként a VEDAC-nál. Tanítványaival ma is rendszeresen versenyez, több magyar bajnoka, és világversenyre való kijutásra is esélyes atlétája van. Kungl Józsefet egykori kollégája és az első „Sporttal Veszprémért” díj nyertese, Szalai Tamás jelölte a díjra.

Jelölő: Szalai Tamás

Mocsai Lajos

Sportág: kézilabda

Az MKB Veszprém KC mesteredzője a 2006/2007-es szezonban vette át az MKB Veszprém KC irányítását, és mindjárt az első évben KEK-győzelmet ünnepelhetett a csapattal. Azóta évről évre közel voltak ahhoz, hogy bejussanak a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé. Tavaly a 8 között, idén a 16 között állította meg őket a Barcelona, miközben újra a hazai élvonal egyeduralkodójává vált az MKB Veszprém. Idén 20. alkalommal hódította el a Magyar Kupát a veszprémi gárda. Mocsai Lajos 2010-ben átvette a magyar férfi kézilabda válogatott irányítását is, a világbajnokságon elért 7. helyével továbbra is versenyben van a magyar csapat a 2012-es Londoni Olimpián való részvételre. A nagy álom, a final four kiharcolása még várat magára, bizonyára a következő szezonnak is a négyes döntőbe jutás kimondott vagy kimondatlan vágyával vág neki a Mocsai Lajos vezette csapat.

Jelölő: Ádám Levente

Papréti Emese

Sportág: torna

Papréti Emese a veszprémi Hriszto Botev Általános Iskola földrajz - testnevelés szakos tanára. 20 éve tart az iskolában tanórán kívül leány tornát. Az idei évben Veszprém városa rendezhette az általános iskolások torna diákolimpia elődöntőjét és döntőjét is, melynek egyik szervezője is ő volt. A rengeteg szervező munka mellett maradt ideje és energiája az edzések megtartására, esetenként heti 20 órában. Az elvégzett munka meghozta gyümölcsét, hiszen a Botev iskola I-II. korcsoportos leány csapata a diákolimpia országos döntőjében II. helyen végzett, miután a hazai rendezésű elődöntőt megnyerték a tanítványok.

Jelölő: Dr. Gugolya Zoltán

Ritterné Lengyel Erzsébet

Sportág: kézilabda

Ritterné Lengyel Erzsébet csapatkapitánya volt az 1969-ben világbajnokságot nyert magyar női kézilabda válogatottnak. A dortmundi döntőben Jugoszlávia 5-3-as legyőzésével sporttörténelmet írt a Török Bódog által irányított csapat. Ritterné Lengyel Erzsébet a Bakony Vegyésszel Magyar Kupát és bajnokságot is nyert, a veszprémi női kézilabda történetének egyik legkiemelkedőbb alakja. Aktív pályafutása utáni életét is a sportnak szentelte, néhány évvel ezelőtti nyugdíjba vonulása előtt a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola testnevelő tanáraként tevékenykedett.

Jelölő: Gyimesi Károly

Következhet a szavazás! Ne felejtsd el megerősíteni a szavazatodat az e-mailben kapott linken!

Szavazás

Ki kapja 2011-ben a "Sporttal Veszprémért" díjat?
Andorka Zoltán
Gyurka János
Hartig Judit
Háli József
Károlyi Gábor
Kiss Balázs
Kungl József
Mocsai Lajos
Papréti Emese
Ritterné Lengyel Erzsébet
A szavazás lezárult!

Hozzászólások

HARTIG JUDIT természetjáró sporttárs jelölését nagyon helyeslem, és a szavazatom is az övé!
CSUBA ERZSÉBET2011. május 08. 20:49
Nehéz választani ennyi kiváló sportember közül! Én egy igazi természetjáró sporttárs tevékenységét díjazom, és HARTIG JUDITra szavazok!!!
Káldi Géza2011. május 08. 20:45
Hajra anyu !!!!mexikobol mindenki veled van es kuldjuk a szavazatokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hartig Hilda2011. május 05. 23:34
Szerintem az egyetlen aki megérdemli a díjat az Károlyi Gábor. Hozzá jártam edzésre Judora, most járok hozzá Ninjutsura is. Igazuk van az előttem hozzászólóaknak, nála nincs olyan, hogy fehér vagy fekete, fiú vagy lány. Ő nem a pénzért csinálja mint mások, hanem neki ez a hivatása. A világ egyik legjobb pedagógusa. Miért nem ilyen embereket alkalmaznak az iskolákban? Mikor 1. osztályban az orvos meglátta a testalkatomat, megkérdezte a szüleimet, hogy adjon-e felmentést testnevelés alól. Ők azt mondták, hogy NEM, és elvittek hozzá. 3 hét alatt még nem volt annyi helyen izomlázam, de megérte. A \"gyerekek\" nála nem azért vannak edzésen, hogy csináljanak valamit, hanem magukért.
Péter2011. május 05. 22:10
Kiss Balázsra Küldöm Szavazatom.!
Danikosz Simon2011. május 05. 20:43
A jelölt listára kitünő sportvezetők,edzők,sportolók kerültek felterjesztésre.Én ha megengedik a saját szakág sportolójája,-pedagógusra szavazok.Ő viszi 29 éven keresztül a BOTEV iskola tanulóit és az Építők tse.felnőtt túrázóit a szabadba. Neve:HARTIG JUDIT.
Oszkár2011. május 04. 09:14
Mi is Károlyi Gáborra szavazunk mert ő a legjobb edző \"mi már csak tudjuk\" Hajrá Gáborbácsi! Hajime Gáborbácsi!
Hergovics Luca és Soma2011. május 03. 20:43
Csatlakozom az előttem szóló érvelések mellé!Ritterné Erzsike még abban a világban volt világbajnok, amikor ebből különösebben nem csináltak nagy felhajtást.A sport szeretetéért tették oda magukat és nem a havi x százezer Ft.-ért. Szégyen és gyalázat, hogy mindezt hasonló keretek között még soha nem köszönték meg neki!
Márton Gabriella2011. május 03. 18:19
Aki kicsit is ismeri Károlyi Gábor Judo edzőt, az tudja, hogy erre a címre senki más nem szolgált rá jobban, mint Ő!Szívvel, lélekkel, teljes odaadással edzi a jövő judokáit, köztük az én gyermekemet is!Odaadásáért, munkájáért, és gyermekeinkhez való hozzáállásáért minden tiszteletem az Övé!Bár minden ember sporthoz és gyermekeinkhez való hozzáállása olyan lenne, mint Gáboré!Példaértékű lehet minden ember számára! HAJRÁ GÁBOR!!!!!!!!!!
Szőkéné Horváth Nikolett2011. május 03. 16:28
Emese néni a legjobb mind közül! A gyerekek csak neki köszönhetik a sikereiket mert,igazán belead mindent! Hajrá Emese néni! Köszönöm Dr.Gugolya Zoltánnak hogy megjelölte!
K. Attila2011. május 02. 13:41
Andorka úrnak nincs párja, én rá szavazok!
bbiro22011. május 02. 10:32
Nagyon szép sikereket érnek el a boteves tornászlányok, amit Emese néninek köszönhetnek! :)
Kovács T.2011. május 01. 21:55
Támogatom az előttem szólót!
tzui2011. május 01. 21:54
Szerintem is Emese néninek kellene nyernie!
8882011. május 01. 21:53
Hajrá EMESE NÉNI!!!!
pipitér2011. május 01. 21:52
Károlyi Gábor emberi és edzői tevékenysége mindenki számára példaértékű lehet. Szavazzunk rá, minél többen!
Sisak Zsófia2011. május 01. 16:27
Zeze, mire alapozod ezt az információdat? jót nevettem rajta.
Hofi2011. május 01. 13:31
Minden jelöltnek tevékenységét méltató diploma átadását javaslom. A Veszprém megyei Judo Szövetséget közel 40 éve aktívan vezetem. Ezzel a Veszprém megyei sportkapcsolattal javaslom Háli Józsefet, ha egyetlen nevet lehet javasolni. Mindenkinek: \"Vigyázz, hova lépsz! Szentjánosbogár fénylett tegnap este ott. /KOBAYASHI ISSA 1763-1827/
Fazakas Tamás 6DAN-os judomester2011. május 01. 08:07
Megérdemled, hogy itt vagy! Sok sikert: Gyöngyi
Rácz Gyöngyi2011. május 01. 07:57
A minden tekintetben kiváló és tiszteletre méltó sportemberek között Hartig Jutkára szavazok, aki vérbeli, lelkiismeretes PEDAGÓGUS, sok éves munkájával , kitartó szorgalmával a természet szeretetére neveli a gyerekeket, munkájával nagyon fontos értékeket közvetít!
Csiszár Edit2011. május 01. 07:53
Minden tiszteletem Károlyi Gáboré! Kiváló edző, tanítványai mindig kimagasló eredményt érnek el a versenyeken.
Mórocza Hajnalka2011. április 29. 10:33
Minden tiszteletem Gáboré. A judo által megtestesített értékrendet nem csupán képviseli, de mesterhez méltó módon adja át a gyerekein(kn)ek. Mindezt egy olyan zavarodott világban, ahol lassan már nincs fekete és fehér, nincs fiú és lány stb...Hajrá Gábor, csak így tovább!!!
Jankovics Zoltán2011. április 29. 09:19
Károlyi Gáborra szavaztam, mert nagyszerű ember, aki az én fiamnak annyi bizatatást adott, hogy egész életére táplálkozhat belőle. Köszönöm.
Répásiné Samu Krisztina2011. április 29. 08:57
Hajrá Gábor! Sok mindenre megtanított minket s nem mind csak edző hanem mint barát is!Köszönöm a \"családom\" nevében is! Sok sikert Károlyi Gábor!!
Szigeti Timea 2011. április 29. 07:26
Bocsánat a többiektől, de csak is: - R I T T E R N É !!! :-)))HAJRÁ-HAJRÁ-HAJRÁ!!!
Tarr Endre2011. április 28. 22:18
Andorka Zoltán!!!! Egyértelmű a voks. Nélküle már nem lenne VESC!!! Hajrá!!!
zeze2011. április 28. 21:27
Férjemmel együtt Hartig Judit tanárnőre-túravezetőre szavazunk.
Békefiné Szilágyi Anikó2011. április 28. 20:18
Én Károlyi Gáborra szavazok! Mert őt ismerem és tudom, hogy mit művelt a gyerekeimmel!Igazi sportember és pedagógus!! Köszönjük!!!!!
jászvári péter2011. április 28. 19:48
Károlyi Gábor edzőre szavazok.
Zborovján Ferencné2011. április 28. 18:08
Károlyi Gábor mesterre szavaztam aki mestere két harcművészeti irányzatnak,aki megtanította több száz gyereknek és felnőtnek hogy a harcművészetek segítségével olyan emberekké válhatnak akik képessek minden akadályt leküzdeni, és ha hisznek magukban nincs lehetetlen a számukra mind a tatamin mint a való életben.Teszi mindezt olyan szerénységgel,a sport iránti alázattal, a tanítványai felé sugárzó szeretettel ami példamutató minden ember számára .
Fülöp Károly2011. április 28. 09:13
Ritterné Lengyel Erzsébetre szavaztam!
Éva Zathureczky2011. április 27. 14:40
Ritternére szavazok
Éva Zathureczky2011. április 27. 14:37
Én Hartig Jutkára szavazok!Szoritok neki!
Hrubi Erika2011. április 27. 06:39
Elnézést kérek a 23.30-kor írt hozzászólásomban a hibás fogalmazásért! Helyesen: - \"......és kiváló emberként MOST is, a maga példamutató....\"!!!
Raft Erik2011. április 27. 00:06
Nem könnyű választani! Ám, én is Ritternének adnám ezt a díjat. Akkor amikor élsportolóként a csúcson volt, meg utáni is még sokáig mehetett volna sokfelé a világban, de ő maradt Veszprémben, dolgozott szerényen, hasznosan a városnak. Sose állt az \"első sorban\", sose kért! Hívjuk most ki oda mi és adjunk magunktól!
Botka2011. április 26. 23:54
Ritterné! Kiváló volt: - (él-)sportolóként, - edzőként, -tanárként és kiváló emberként is, a maga példamutató szerénység külön kiemelve. Etalon lehet a sportoló és nem sportoló ifjúság számára, Veszprém város sporttörténelmének kiemelkedő alakja.
Raft Erik2011. április 26. 23:30
Ninden jelölt kitünő sportmunkát végzett évtizedeken keresztül.Én Hartig Judit tanárnőre ,-túravezetőre szavazok.
Szilas2011. április 26. 20:01
Ritternére szavazok, mert nagyon sok gyerekkel megszerettette a kézilabdát!
Bitó Ferencné2011. április 26. 17:54
Szavazzunk minél többen Andorka Zoltánra! Megérdemli! :)
Ágnes2011. április 26. 17:49
Nálam egy olimpiai bajnoki cím mindent visz! Kiss Balázsra szavazok!
Petya2011. április 26. 15:41
Kungl Józsefre szavazok
én2011. április 26. 13:30
Minden jelölt megérdemelné a díjat, de ha választani kell, akkor Háli Józsefet választanám a sok évtizedes munkássága miatt!
Orsolya2011. április 26. 12:05
Csakis arra a tömegsportot szervező és azon résztvevő sporttársunkra Hartig Jutkára szavazok aki egyidőben ha kell több száz gyereket és felnöttet képes megmozgatni egy-egy egészségmegőrző vagy teljesitménytúra során.
Szilágyi László2011. április 26. 07:37
Hartig Jutkára szavazok
Szilágyi Laszlóné2011. április 25. 22:38
Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook