Károlyi Gábor az idei díjazott

A Domonkos László Judo és Szabadidő Sportegyesület edzője vehette át a 2. alkalommal kiírt "Sporttal Veszprémért" díjat az 5. Civil Napon.

A Veszprémi Civil Kerekasztal 2010-ben alapította meg a „Sporttal Veszprémért” díjat. Ezzel a kezdeményezéssel a veszprémi civil szervezetek nevében olyan jelenleg is aktív vagy már inaktív sportolót, edzőt vagy sportvezetőt szeretnének elismerésben részesíteni, aki a sporthoz kapcsolódó munkájával sokat tett Veszprém város hírnevének öregbítéséért, és tevékenységével példát mutatott a civil társadalom számára. Első alkalommal Szalai Tamás, testnevelő tanár vehetett át a díjat.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Civil Napon hozták nyilvánosságra a szavazás végeredményét. A kilátogató közönség este hat órakor tudhatta meg, hogy az idei „Sporttal Veszprémért” díj győztese Károlyi Gábor, a Domonkos László Veszprémi Judo és Szabadidő Sportegyesület edzője lett.

A győztes méltatása: Károlyi Gábor 1971-ben ismerkedett meg a judoval, Domonkos László edző vezetésével a Schönherz Honvéd Sportklub versenyzője lett. Veleszületett betegsége miatt, orvosi javaslatra abbahagyta a versenyzést, az edzői pálya felé fordult. Domonkos László 1978-as távozása után vette át a klub vezetését, 1982-től az új klub, a Veszprém Fitt SE szakosztályaként működtek tovább. 2007-ben lelkes szülői támogatással alapítják meg a Domonkos László Veszprémi Judo és Szabadidő Sportegyesületet. A veszprémi judo azóta nevet szerzett a hazai és a nemzetközi mezőnyben, több országos bajnoki cím mellett a környező országok viadalain rendszeresen éremmel térnek haza Károlyi Gábor tanítványai. 2008-ban a megyei klubvezetők egyhangúlag őt választják a megyei szövetség titkárává. Eközben egy másik küzdősportban, a ninjitsuban is levizsgázott 2 DAN fokozatra. Feleségével él Gyulafirátóton. Gyermeke nincs, mikor erről kérdezik, mindig azt válaszolja: ”Nekem rengeteg gyermekem van!” Jelenleg heti öt edzést tart a cselgáncsozóknak és további kettőt a ninjitsuknak, mindezt munka mellett, a sportért, szerelemből. Károlyi Gábor jelenleg azon munkálkodik, hogy Veszprém iskoláiban rendszeresen tudjon oktatásokat tartani a város iskoláiban. Mottója is egy keleti mondás: Légy alázatos, mint a búzakalász, minél több szem van rajt, annál mélyebbre hajol. Károlyi Gábort a veszprémi judo klub elnöksége és a szülői munkaközösség jelölte a díjra.

A díjat az Ökopolisz Klaszter ajánlotta fel, a szervezet nevében Farkas András gratulált Károlyi Gábornak, aki Vass Tibortól, a Veszprémi Civil Kerekasztal elnökétől vehette át a díjat.

A meghatódott nyertes könnyeivel küszködve szólt néhány szót a megjelentekhez, hangsúlyozta, hogy az elismerés nemcsak neki, hanem a judonak és a küzdősportoknak, harcművészeteknek is szól. A jövőben is azért fog dolgozni, hogy minél több gyerekkel megszerettesse a sportot.

Az összes jelöltnek gratulálunk! Végső győztes csak egy lehet, de a jelöléssel járó erkölcsi siker mindannyiuké! Minden jelölt egy emlékplakettet vehet át a Civil Kerekasztaltól.

Az idei jelöltek ABC-sorrendben:
Andorka Zoltán, kosárlabda szakosztályvezető, Gyurka János, kézilabdaedző, Hartig Judit, túravezető, Háli József, röplabda sportvezető, Károlyi Gábor, judoedző, Kiss Balázs, olimpiai bajnok kalapácsvető, Kungl József, testnevelő tanár és atlétika edző, Mocsai Lajos, kézilabda mesteredző, Papréti Emese, testnevelő tanár és tornaedző, Ritterné Lengyel Erzsébet, világbajnok kézilabdázó

A nyereményjátékunk nyertesei

Veszprém Sporttörténete könyvsorozatot nyertek:
Gugolya Mónika
Szili Péter

Balatoni Bob bérletet nyertek:
Nagy Roland (5 lecsúszás)
Gerle Diána (5 lecsúszás)
Barla Szabó Viola (10 lecsúszás)
Boda Kristóf (10 lecsúszás)
Keczeli Krisztián (20 lecsúszás)
Sánta Kinga (20 lecsúszás)