Fertig Fruzsina 5. az EB-n

A VEDAC kalapácsvetője remek teljesítménnyel, elsőévesként lett 5. a Tallinban zajló junior atlétikai Európa-bajnokságon.

Öt veszprémi versenyző képviselte hazánkat a kontinensviadalon. Az 5. hely megszerzésével Fertig Fruzsina teljesített a legjobban a VEDAC atlétái közül. Zentai Tibor tanítványának a selejtezőben egy érvényes dobás is elég volt a döntőbe jutáshoz, ahol 61,02 métert dobott, mely 8 centiméterrel maradt el egyéni csúcsától.

 

Árva Krisztián és Töreky Balázs a férfiak kalapácsvető mezőnyében harcolta ki a 12-es döntőbe jutást. Árvay 68,27 méteres dobással, mindössze két centiméterrel lemaradva a nyolcadik helyről a kilencedik, míg Töreky 67,83 méterrel tízedik lett. Érdekesség, hogy a férfi kalapácsvetés aranyérmese az a francia Quentin Bigot lett 78,45 méterrel, aki két hónappal ezelőtt, Veszprémben edzőtáborozott.

Gönczöl Máté 110 méteres gátfutásban indult, az előfutamában remek versenyzéssel, 14,01 másodperccel ért célba, és jutott tovább. Kungl József tanítványa a döntőbe jutást nem tudta kiharcolni, futamában a hetedik helyen zárt, az időeredménye (14.64) alapján a huszadik helyre rangsorolták élete első világversenyén.

Szalai Benjamin 3000 méter akadályfutásban indult. Tóthné Stupián Anikó tanítványa futamában sokáig az élbolyban futott, ám a vége előtt nem sokkal elesett és diszkvalifikálták.


A magyar junior csapat

Hétvégén rendezték Debrecenben a Kelet-kupa nemzetközi atlétikai versenyt, ahol a VEDAC-ot Mozsdényi Dávid képviselte. Mozsdényi József tanítványa 55,36 méterrel megnyerte a férfi diszkoszvetést.

Női kalapácsvetés végeredmény

1 SPILER, Barbara SLO 67.06 CR NR
2 KAYA, Kivilcim TUR 66.74 PB
3 SEDYKH, Alexia FRA 65.02 PB
4 NAVAHRODSKAYA, Alena BLR 61.83
5 FERTIG, Fruzsina HUN 61.02
6 TAVERNIER, Alexandra FRA 60.66
7 ÅRDAL, Marte Rygg NOR 59.49 PB
8 VINCZE, Petronella HUN 58.73

 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook