Újabb birkózó siker: EB bronzérem

Egy lengyel és egy dán versenyző legyőzésével bronzérmet szerzett Németh Zsanett a Varsóban zajló kadett Európa-bajnokságon.

A Veszprémi Dózsa SC birkózója alig pihente ki a junior világbajnokság fáradalmait – ahol hatalmas bravúrral 5. lett –, máris a saját korcsoportjának kontinensviadalán kellett bizonyítania. Nyolc kilogrammos fogyasztás után sikeresen mérlegelt a 70 kilogrammos súlycsoportban, első mérkőzését elveszítette a német Martina Kuenz ellen, de legyőzője a döntőig menetelt, így Zsanett a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket.

A lengyel Monika Michaleket magabiztosan, tussal verte, majd következhetett a bronzmérkőzés a dán Ida Stuhr ellen. Az első menetet ugyan minimális különbséggel elveszítette a Veszprémi Dózsa SC kiválósága, de a másodikban 7:0-ra átgázolt ellenfelén, majd a harmadik menetet is megnyerte 3:0-ra, ami a bronzérem megszerzését jelentette számára.

A Berhidáról öt évvel ezelőtt Veszprémbe került Németh Zsanett a tavalyi ifjúsági olimpián a 7. hely megszerzésével mutatkozott be világversenyen, az idei junior világbajnokságon 5. lett, a kadett EB-n szerzett bronzérmét követően pedig az augusztus 23-án kezdődő, hazai, szombathelyi rendezésű kadett világbajnokságon teheti fel a koronát egész éves teljesítményére.

Eredmények (női 70 kg)

Nyolcaddöntő
70 kg: Martina Kuenz (osztrák) – Németh Zsanett 3:0, 3:0

Vigaszág
70 kg: Németh Zsanett - Monika Michalik (lengyel) tus 4:0-nál

Bronzmérkőzés
70 kg: Németh Zsanett - Ida Stuhr (dán) 0:1, 7:0, 3:0

70 kg. Döntő: Caneva – Kuenz 3:1, +1:1
Kadet Európa-bajnok: Caneva Dalma (olasz)
2. Martina Kuenz (osztrák)
3. NÉMETH ZSANETT és Una Tuba (szerb)
5. Ida Stuhr (dán) és Bianca Buch (német)

Forrás: Magyar Birkózó Szövetség