Bravúrral a 8 között

Első osztályú ellenfelet fektettek két vállra a Gyíkok a péntek esti Magyar Kupa mérkőzésen, és bejutottak a legjobb nyolc közé.

Nem volt ismeretlen a veszprémiek számára a vendég ARES HC csapata, hiszen korábban is találkoztak már egymással a felek, és edzőmérkőzést is játszottak a felkészülés során. A papírforma alapján – magasabb osztálybeli ellenfélről lévén szó – a vendég együttes volt az esélyese a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé jutásra.

A hazaiak azonban nem ijedtek meg, és már az első harmadban tetemes, 6-1-es előnyre tettek szert. Jól működött a védekezés, támadásban pedig a kontrák és a szépen felépített támadások egyaránt szerepet játszottak a nagy gólkülönbség kiharcolásában. (6-1)

A második harmad elején megkezdte a felzárkózást az élvonalbeli ellenfél, néhány perc alatt két gólt is szerzett, így 6-3-nál kezdett nyílttá válni a találkozó. A Gyíkok azonban időben kapcsoltak, és két gólt szerezve döntetlenre hozták a harmadot, megtartva ezzel az ötgólos előny. (8-3)

A záró játékrész igazi gólesőt hozott, szerencsére egyenletes, így a veszprémieknek kedvező megoszlásban. Nagy rohanásba kezdtek a csapatok, és közel annyi gól született, mint az előző két harmadban összesen. Az utolsó harmadot ugyan a vendégek nyerték 5-4-re, de találkozón a veszprémiek bizonyultak jobbnak, lelkes, jó játékkal, magabiztosnak mondható győzelmet arattak, és bejutottak a legjobb nyolc közé. (12-8)

VESC Lizards - Ares HC 12:8 (6:1, 2:2, 4:5)

Veszprém: KANCZLER - (kapus), Balogh(5+1), Cseh(1+2), Kis Sz.(1+0), Kiss Z.(1+0), Knór(C,0+1), Kolossváry, Kuti, Sütöri(0+1), Szabó(1+0), Török(1+1), Tölgyesi(2+2), Vonderviszt

1

A Hajráveszprém.hu támogatja a társadalmi gyűjtést, amely a Nemzeti Segélyvonalon keresztül folyik az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozói, illetve annak sérültjei számára. Olvasóink a 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül. Kérjük, hívják a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat! A 1752 a 20-as és 70-es mobilokról együttműködés hiányában sajnos nem érhető el.

 

Képgaléria