Év pillanata harmadszor – Szavazz!

Az elmúlt két évhez hasonlóan idén is szavazhatnak olvasóink a 2011. év veszprémi sportpillanatára, és odaítélhetik a közönségdíjat.

Nem volt könnyű feladat kiválasztani a 2011-es év legemlékezetesebb pillanatait, hiszen remek sportsikereket tartogatott számunkra az idei év is. Időrendi sorrendben haladva elevenítjük fel a veszprémi sportéletből azokat a mérkőzéseket, versenyeket, teljesítményeket, melyekről még bizonyára sokat fognak beszélni a veszprémi sportbarátok. Szerkesztőségünk kiválasztotta a 12 legemlékezetesebb pillanatot, szubjektív összeállításunkba sportklubonként egy-egy pillanat kerülhetett be. A végső döntést olvasóinkra bízzuk, várjuk a szavazatokat!

Az első év kísérleti szavazása után tavaly már igazi közönségdíjként funkcionált a voksolás. Az első három legnépszerűbb pillanatot díjaztuk, az elismeréseket december 21-én, a Veszprém Arénában rendezett városi sportévzáró ünnepségen a sportklubok képviselői vehették át.


A 2010. évi díjazottak

Az idei évben is hasonló forgatókönyv alapján zajlik a szavazás. A voksokat december 14-én éjfélig lehet leadni e-mail cím megadásával, amit a megadott e-mail címre küldött linkre kattintva meg kell erősíteni. Ez egyben a hírlevelünkre való feliratkozást is jelent, amiről az első hírlevél megérkezését követően bármikor le lehet iratkozni. A szavazás eredményét december 20-án, a városi sportévzáró ünnepségen hozzuk nyilvánosságra.

A lelkes szavazókról sem feledkezünk meg. Három olvasónk – párjával/vendégével együtt – eltölthet egy kellemes napot a Betekints Hotel új wellness részlegében, további három olvasónk pedig egy-egy darab 20, 10 és 5 lecsúszásra szóló bérletet nyerhet a balatonfűzfői Balatoni Bob pályára, ahol télen is lehetőség nyílik a szórakozásra.

Itt az ideje megismerni az idei jelölteket, idézzük fel az idei év legszebb pillanatait! Szerencsés voksolást kívánunk!

Február 25.
VESC diadal a megyei rangadón (VESC Kosárlabda Szakosztály)

A februári mérkőzésen az akkor listavezető VESC férfi kosarasai egy feszült hangulatú összecsapáson visszavágtak a megyei rivális Pápa együttesének az őszi szezonban elszenvedett vereségért. A Veszprém-Pápa derbikre jellemző parázs mérkőzés végén a vendégek jobban játszottak, de nagy csatában a veszprémiek nyertek, az utolsó negyedig megszerzett előny bőven elégnek bizonyult a veszprémieknek.

Március 19.
bentmaradást érő győzelem az Eger ellen (VESC Röplabda Szakosztály)

A VESC női röplabdázói talán az idény legjobb játékát mutatva arattak győzelmet az Eger elleni NB1-es kiesési rangadón. Az egyetemistáknál a második szett végén Földesi Nóra súlyos sérülést szenvedett, egy szerencsétlen mozdulat következtében bokaszalag-szakadást szenvedett az elsőszámú ütőjátékos. Ez sem törte meg a hazai gárdát, elsősorban Szelle remekül helyezett ütéseivel tartotta előnyét a Veszprém. A 95 percig tartó mérkőzésen a lelkes közönség biztatása közepette, a hazai csapat megérdemelten nyert, és bebiztosította helyét az NBI-ben.

 

Április 6.
A VRC röplabdásai kiharcolták a harmadik meccset a MAFC ellen (VeszprémI RC)

Az Extraliga alsóházi rájátszásának második fordulójában fogadta az időközben Man at Work VRC-re keresztelt Company Nyelviskola VRC férfi röplabdacsapata a MAFC-BME-MAPEI együttesét. Az első mérkőzésen a 3:2-re a fővárosiak nyertek, így a veszprémi srácoknak mindenképpen nyerniük kellett az egalizáláshoz, és a párharc megnyeréséhez szükséges harmadik összecsapás kiharcolásához. Az első szettet ugyan elvesztették, de a kitartásuknak köszönhetően, Czintula Mihály vezetésével megállíthatatlannak bizonyultak.

 

Május 22.
Drámai bajnokavatás ünnepélyes és szívszorító búcsúztatással (MKB Veszprém KC)

Négygólos hátrányból tudott fordítani a veszprémi csapat a bajnoki döntő harmadik mérkőzésén, Veszprémben. Az utolsó támadást a hazaiak vezethették, rutinosan tartották a labdát, majd az utolsó másodpercben, szinte a dudaszóval egy időben landolt Vujin labdája a szegedi kapuban, így a végeredmény 22-20 lett, és a veszprémiek a 19. bajnoki címüket ünnepelhették, ami szép búcsú volt Perictől, Lushnikovtól, Eklemovictól és Nagy Kornéltól, akik utoljára ölthették magukra az MKB mezét.

Május 15.
Károlyi Gábor átvette a Sporttal Veszprémért díjat (Veszprémi Judo SE)

A Veszprémi Civil Kerekasztal 2010-ben alapította meg a „Sporttal Veszprémért” díjat. Ezzel a kezdeményezéssel a veszprémi civil szervezetek nevében olyan jelenleg is aktív vagy már inaktív sportolót, edzőt vagy sportvezetőt szeretnének elismerésben részesíteni, aki a sporthoz kapcsolódó munkájával sokat tett Veszprém város hírnevének öregbítéséért, és tevékenységével példát mutatott a civil társadalom számára. 2011. májusában Károlyi Gábor, a Domonkos László Veszprémi Judo és Szabadidő Sportegyesület edzője vehette át a díjat. A meghatódott nyertes könnyeivel küszködve szólt néhány szót a megjelentekhez, hangsúlyozta, hogy az elismerés nemcsak neki, hanem a judonak és a küzdősportoknak, harcművészeteknek is szól.

Június 11.
Pásztor Bence világcsúcsot dobott Veszprémben (VEDAC)

Pásztor Bence az 5. kísérletre 83,32 méterre repítette a kalapácsot, mellyel megjavította Horváth József (Haladás VSE) 10 éve fennálló, 83,28 méteres világcsúcsát. A hazai közönség ovációját követően a VEDAC atlétája rátett még egy lapáttal, és az utolsó sorozatban 60 centiméterrel megjavította saját világcsúcsát, és 83,92 méterrel írta be magát a férfi kalapácsvetés történelemkönyvébe. A MOL Tehetségtámogató Programjának kiválósága néhány héttel később megnyerte az ifjúsági világbajnokságot, majd az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) is.

Augusztus 26.
Németh Zsanett megszerzi a magyar női birkózás első világbajnoki címét (Veszprémi Dózsa SC)

Az idei év legrangosabb hazai birkózóeseményét, a kadet világbajnokságot Szombathelyen rendezik augusztus 23-28. között, ahol a veszprémi színeket Németh Zsanett képviselte. A junior világbajnokságon elért 5. helyezése és a kadet Európa-bajnokságon szerzett bronzérme után Zsanett a világbajnokság döntőjéről álmodozott. Sorrendben egy amerikai, egy török és egy osztrák ellenfél legyőzésével verekedte be magát a döntőbe, ahol a korábbi Európa-bajnok, ukrán Sztankova várt rá. Zsanett óriási csatában, három menetben diadalmaskodott, és megszerezte a magyar női birkózás első világbajnoki címét. Az újdonsült világbajnok örömkönnyeket hullajtva futott tiszteletkört magyar zászlóval a vállán, majd a magyar csapat tagjai dobálták a levegőbe. Németh Zsanett a világbajnokság legeredményesebb női birkózója címet is átvehette.

Október 15.
Debrecen-verés ex-debreceniekkel (Veszprém Barabás KC)

A több remek egyéni teljesítményt felvonultató Veszprém Barabás KC bravúros győzelmet aratott a dobogó második helyezettjével szemben. Az előző szezon ezüstérmesét, a DVSC-Fórumot fogadták a Barabás-lányok, ráadásul különös pikantériát adott még a mérkőzésnek, hogy a nyáron három játékos is Veszprémbe igazolt a debreceni csapatból: Bulath Anita, Juhász Gabriella és Kiss Éva is korábbi csapattársai ellen lépett pályára. A veszprémiek végig kezükben tartották a mérkőzést, a vezetést sem engedték átvenni a vendégeknek, és megérdemelt, háromgólos győzelmet arattak.

Október 23.
Mucsy Petra és Bécsi Nikolett EB-bronzérmet szerzett (Veszprémi Taekwon-do Klub)

Október 20-23-án, Pozsonyban rendezték az idei Taekwon-do Európa-bajnokságot, harminckét ország közel ezer sportolója versenyzett az érmekért. A korábbi évekhez hasonlóan a veszprémi klub is kvótát szerzett erre a világversenyre. Mucsy Petra a döntőbe jutásért vívott szoros küzdelemben az orosz világbajnoktól kapott ki, míg Bécsi Nikolett (a Padányi edzője) erőtörésben klasszishoz méltó versenyzés után állhatott a dobogó harmadik fokára.

Október 31.
Sima Fradi-verés teltház előtt (1. Futsal Club Veszprém)

Remek kapusteljesítményének és higgadt támadójátékának köszönhetően győzte le a 1. FCV a néhány sztár allűrrel küszködő játékost is felvonultató Ferencvárost. Az első félidőben már háromgólos előnyre tett szert a Veszprém, a második játékrész kiegyensúlyozottabb játékot hozott, de a vendégek még gólt sem tudtak szerezni a találkozón Kasza Viktor bravúros védéseinek is köszönhetően. Izgalmas, látványos összecsapásnak lehetett szemtanúja a közel 300 kilátogató néző. Rangadóhoz méltó összecsapáson megérdemelten szerezték meg a győzelmet a veszprémi futsalosok.

November 18.
Első osztályú ellenfelet győztek a Gyíkok a Magyar Kupában (VESC Lizards)

Első osztályú ellenfelet fektettek két vállra a Gyíkok a november 18-i Magyar Kupa mérkőzésen. Nem volt ismeretlen a veszprémiek számára a vendég ARES HC csapata, hiszen korábban is találkoztak már egymással a felek, és edzőmérkőzést is játszottak a felkészülés során. A papírforma alapján – magasabb osztálybeli ellenfélről lévén szó – a vendég együttes volt az esélyese a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé jutásra. A hazaiak azonban nem ijedtek meg, és már az első harmadban tetemes, 6-1-es előnyre tettek szert. A harmadik játékrészt ugyan a vendégek nyerték, de az előnyüket meg tudták tartani a veszprémiek, és 12:8-ra nyertek.

November 26.
Gyirmót elleni bravúr Molnár bombával és görögtűzzel (Veszprém FC)

Zsinórban öt döntetlen után újra győzni tudott a Veszprém FC hazai pályán a Gyirmót ellen. Novothny Soma szerzett vezetést a VFC-nek, majd a vendégek egyenlítettek. A találkozó sorsát emberelőnyben Molnár Zoltán döntötte el, aki 40 méterről szánta el magát lövésre, és a nagy ívben lecsapódó bomba a jobb felső sarokban kötött ki. A veszprémi szurkolók görögtűzzel búcsúztak a srácoktól az idei utolsó bajnokin.

Itt az ideje, hogy dönts!

/admin/libs/php/szavazas.php?_time=1323126461&id=14