Népszerű tryout

Az első nyílt amerikai foci edzésen 33 újonc vett részt, vasárnap hasonló létszámra számítanak a szervezők.

A Veszprém Wildfires amerikai futball csapata múlt hét vasárnap tartotta első nyílt edzését a szezonban, az eseményt a vártnál is nagyobb érdeklődés övezte. Kurucz Csaba tájékoztatása alapján a csapat jelenlegi játékosai mellett 33 új érdeklődő volt, akik között volt egy 13 éves és három 16 év alatti fiú, valamint egy 37 éves sportoló is, aki Székesfehérváron már játszott irányítót. 55 kg-tól a 120 kg-ig volt jelentkező, nincs sem kor-, sem súlyhatár.

- Mindenkit örömmel látunk az edzéseken, a most vasárnapi tryout sem felvételi lesz, sokkal inkább információs jellegű. Hat feladatcsoportban mérjük fel az érdeklődők erősségeit. 30 yardos futás, ingafutás, L-alakú futás, helyből távolugrás és labdaelkapás is szerepel a programban. Az egyik feladat az volt, hogy falembereket kellett a fiúknak eltolni kézzel, amivel mértük az erőt és az intenzitást. Az első alkalommal sok labdaérzékeny srác volt, többen 6-ból 6 labdát elkaptak. Volt olyan srác, aki 3,7 másodperc alatt futott le 30 yardot (kb. 27 métert), ami remek mutató – számolt be az első tapasztalatokról Kurucz Csaba.

Már most 20 új jelentkező van a január 15-i, második tryoutra, de a helyszínen (Táncsics Mihály Szakközépiskola), illetve a megadott telefonszámon is lehet még jelentkezni.

- Nincsenek fizikális elvárásaink, ha a kitartás megvan, akkor mindenki meg fogja találni a saját posztját a játékban. A tryout sikerességét az alapján fogjuk tudni megítélni, hogy hányan jönnek el rendszeresen az edzésekre, és hányan maradnak meg a bajnoki szezonra – érvelt Kurucz Csaba.