Megküzdhet az olimpiai kvótáért

A Veszprémi Dózsa SC birkózója, Németh Zsanett lehetőséget kapott arra, hogy 18 évesen megszerezze az londoni olimpiai kvótát!

A magyar női birkózás első világbajnoka tavaly, a szombathelyi kadet világbajnokságon írt történelmet, idén pedig újabb világraszóló bravúrra készül. A Magyar Birkózó Szövetség szakmai stábja lehetőséget adott Németh Zsanettnek arra, hogy elsőéves juniorként megbirkózzon a Londoni Olimpiáért.

Három egymást követő hétvégén, április 21-én, Bulgáriában, április 28-án, Kínában és május 5-én, Finnországban rendezik azt a három kvalifikációs versenyt, ahol az első három helyezett kvótát szerez a Londoni Olimpiára.

Bulgáriába és Finnországba a felnőtt válogatott Godó Kitti utazhat, Kínában viszont Németh Zsanett küzdhet meg az olimpiai kvótáért. A magyar lányok Lengyelországban vesznek részt edzőtáborban, ott készülnek a nem mindennapi megmérettetésre. A Veszprémi Dózsa SC kiválósága bizakodóan beszélt az olimpiai kvalifikációról:

- Nagyon örülök annak, hogy ilyen nagy lehetőséget kaptam, és Kínában az olimpiáért birkózhatok. Úgy érzem, hogy fiatal korom ellenére van esélyem, edzőtáborokban már több vetélytársammal is megküzdöttem, és többször nyertem is. Nagyon nehéz verseny vár rám, egyetlen esélyem van, mindent megteszek, hogy kiharcoljam az olimpiai részvételt – mondta határozottan Németh Zsanett.

 

A VEDAC három atlétája, Orbán Éva kalapácsvető, Kovács Tamás maratonfutó és Minczér Albert akadályfutó után Németh Zsanett lehet városunk negyedik egyéni sportolója, aki kivívja a részvétel jogát a Londoni Olimpiára.