EB-ezüsttel tért vissza!

Németh Zsanett, a Veszprémi Dózsa SC kadet világbajnok birkózója egészen a döntőig menetelt a junior Európa-bajnokságon.

Sérülés miatti hosszú kihagyás után, jó erőben, és mint kiderült, kiváló formában lépett szőnyegre Németh Zsanett Szkopjében, a junior női birkózók kontinensviadalán.

Tekintélyt parancsoló magabiztossággal gázolt végig ellenfelein, először egy fehérorosz birkózót, Katsziarjan Alekszejenakot győzött le, mindkét menetet 4-0-ra megnyerve, majd egy bolgár lányt, Victoria Ivanova Bovevat győzött le összesítésben 7-0-ra (1-0, 6-0), és máris az elődöntő következett.


Fotó: archív

A fináléba jutásért az orosz Tatyana Morozova volt az ellenfél, de Zsanett nem bízta a véletlenre: tussal győzte le riválisát. Következett a döntő, ahol az azeri Szabrina Alijeva nagy falatnak bizonyult, és tussal győzte le a magyar lányt.

Összességében ez az ezüstérem igazán remek teljesítmény a MOL Tehetségtámogató Program kiválóságától, aki egy hónap múlva a junior világbajnokságon, majd szeptemberben a budapesti rendezésű felnőtt világbajnokságon is érdekelt lesz. 

Németh Zsanett mérkőzései

Nyolcaddöntő
72 kg: Németh Zsanett - Katsziarjan Alekszejenak 8-0 (4-0, 4-0)

Negyeddöntő
72 kg: Németh Zsanett - Victoria Ivanova Boveva (bolgár) 7-0 (1-0, 6-0)

Elődöntő
72 kg: Németh Zsanett - Tatyana Morozova (orosz) tus (Németh Zsanett)

Döntő
72 kg: Szabrina Alijeva (azeri) - Németh Zsanett tus 6-0-nál (Szabrina Alijeva)

Forrás: Toller Dániel - birkozoszov.hu 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook