Első osztályú győzelem!

Nemcsak az elvárásokat, hanem az ellenfelet is felülmúlva 4-1-re kiütötte az 1. FCV a Kinizsit, méghozzá nagyszerű játékkal.

Már a mérkőzés előtt sejteni lehetett, hogy kiváló összecsapást fognak látni azok a szurkolók, akik kilátogatnak hétfő este a Március 15. úti sportcsarnokba. Ami azonban a kezdő sípszót követő 40 percben történt, arra azt hiszem, kevesen számítottak.

Már az első percekben a Veszprém előtt adódtak lehetőségek, majd a 7. legelején, a Kinizsi eladott labdája után Tatai József bombázott a kapuba! (1-0).

Nem hitt a szemének, a csarnok több mint háromnegyedét megtöltő nézősereg, a gólt újabb veszprémi lehetőségek követték, amelyek azonban rendre kimaradtak. Hogy milyen fontos lett volna a második hazai gól megszerzése, azt a vendégek játékosának, Temesinek az óriási helyzete bizonyította, ami azonban szerencsére kimaradt.

A következő percben azonban már ismét egy hatalmas, ám elpuskázott veszprémi lehetőséget láthatott a publikum, Boromissza Gábor hagyta ki a maga helyzetét. A sok pontatlansággal és különösebb elképzelés nélkül játszó vendégek csapatából kiemelkedett Temesi Norbert, aki a kapufát is eltalálta a 16. percben.

A mérkőzés előtt aláírtuk volna a félidei egy gólos előnyt, a történtek tekintetében azonban nem lett volna túlzás, ha akár 2-3 góllal vezetünk a szünetben…

A második félidő ott folytatódott ahol az első abbamaradt, rögtön két nagy hazai helyzetet is láthattunk, ezért is ért villámcsapásként mindenkit a dunakesziek egyenlítő gólja, amelyet Varga szerzett a 22. percen (1-1).

Támadásban maradt azonban a Veszprém, érezni lehetett, hogy itt most mindent egy lapra feltéve, csak a győzelem megszerzésében gondolkodik Madarász János csapata. A 27. percben aztán ismét jött Tatai, és jött a veszprémi gól is, 2-1.

A gól után lehozta kapusát a Kinizsi, amelyet két perc múlva Boromissza Gábor büntetett meg, egy labdaszerzés után gyönyörűen ívelt az üres kapuba, már 3-1. Zúgott a taps, belelkesedett a veszprémi közönség, a vendégcsapat pedig már csak erőlködött. Ez utóbbit az is jelezte, hogy komoly lehetőségek helyett már csak reklamálásra futotta, és az első félidőben még jó teljesítményt nyújtó Temesi már egyre többször maradt a földön, a hazai szurkolók véleménye szerint talán túl sokszor is.

Kevesebb, mint négy perccel a vége előtt büntetőt kapott a Veszprém, amelyet Tatai bombázott a léc alá, megszerezve önmaga harmadik, csapata negyedik gólját! A végső dudaszóig már szinte folyamatosan szólt a vastaps, nem lehetett már kérdéses a győztes kiléte.

Az egész veszprémi közönség nevében megköszönhetjük a játékosoknak és a szakmai stábnak ezt a mai játékot, amellyel nem csak legyőzték, de le is játszották a pályáról esélyesebb ellenfelüket, így folytatva remek menetelésüket a bajnokságban.

1. Futsal Club Veszprém - Dunakeszi Kinizsi 4:1 (1:0)

Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, vezette: Ábrahám (Horváth Z., Czinder.)

Veszprém: Reveland - Finta, Tatai, Boromisza G., Vas, csere: Kasza (kapus), Bényi, Tar, Marton, Szabadfi, Boromisza D., Weisz, Mudra, Gulyás M.
Vezetőedző: Madarász János

Dunakeszi: Tóth Gy. - Kovács I., Safar, Temesi, Varga Cs., csere: Bota, Fekete, Szabó T., Tóth K.
Vezetőedző: Biczi Gábor

Gólszerzők: Tatai a 7., a 27. és a 37., Boromissza G. a 29. percben, illetve Varga Cs. a 22. percben.
Sárga lap: Temesi a 29., Tóth K. a 32. percben.