Győzelem a rájátszás első meccsén

Küzdelmes mérkőzésen kétgólos győzelmet aratott, így egy győzelemmel utazhat az 1. FCV a BME elleni visszavágóra, az 5-3-as végeredmény nehéz második meccset ígér.

A férfi futsal NBI felsőházi rájátszásában az alapszakaszt a harmadik helyen záró 1. Futsal Club Veszprém a hatodik helyen végzett MAFC BME Docler Akadémia csapatát fogadta.


Képgaléria a cikk végén

Álomszerűen indult a meccs, Boromisza Gábor már a 8. másodpercben előnyhöz juttatta csapatunkat, amikor is egy közeli lehetőséget gurított lazán a kapuba. (1-0)

Kicsivel több, mint egy percet kellett várni a következő hazai gólra, a „gólcsendet” Finta törte meg, aki szépségdíjas gólt ragasztott a bal felsőbe, már 2-0.

A második hazai gól után rögtön időt is kért a vendégek mestere, Marco Antonio Angulo Lopez. A fejmosás hatása a 6. percig tartott, Boromisza Gábor újabb találata után már 3-0 állt az eredményjelzőn. A mérkőzés ezen periódusában a pesti csapat csak nyomozta a labdát, ami a veszprémi lábakon néhol szemet gyönyörködtetően vándorolt körbe.

A 14. percben történtek is a vendégek bizonytalanságát mutatta. Történt ugyanis, hogy a teljesen szabadon kapura törő hazai támadók elől, Laucsek András kapus kézzel sodorta el a labdát. Mielőtt bárki is csodálkozna a dolog megemlítésén, illik megjegyezni, hogy mindezt a hatoson kívül tette, így jöhetett a piros, a kapuscsere, és a veszprémi szabadrúgás. Hogy a sor még szebb legyen hazai szempontból, a szabadrúgást gólt követte, ugyanis Tatai fantasztikusan látta meg a kapu előtt üresen álldogáló Fintát, aki pedig köszönte szépen, góllal hálálta meg a remek passzt. (4-0)

Hogy a veszprémi eufória ne lehessen teljes, ugyanebben a percben a 6. hazai szabálytalanság is megtörtént (még akkor is, ha ezt a vendégeken kívül igen kevesen vették jó néven a csarnokban), így jöhetett a büntető, amelyet a BME csapatkapitánya Sivák váltott gólra. (4-1)

A szépítő találat után, a félidő hátralevő részében magára talált a vendégcsapat, amit egy újabb gól is jelzett, a végig agilisan játszó Öreglaki gurított a kapuba, így 4-2-es eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Amilyen nyugodtan kezdte az első félidőt a Veszprém, olyan idegesen folytatta a másodikat. Meg is érezte ezt Angulo Lopez gárdája, és ahogy teltek a percek, úgy vette át az irányítást. A félidő közepe tájékán már egyre több kritika illette a játékvezetőt és egyre több helyzetet alakított ki a fellelkesült MAFC.

Ami kimaradt az egyik oldalon, az bement a másikon. Ahogy mondani szokás, a legjobbkor jött az újabb 1. FCV találat, a 32. percben. A gólt Boromisza Dániel jegyezte.(5-2)

A BME ezután a kapusát lehozva támadott, mindent egy lapra feltéve. A próbálkozások eredményre vezettek, a 34. percben Öreglaki egy félelmetes visszahúzós csel után higgadtan lőtte ki a bal alsó sarkot, ezzel ismét két gólra jött fel a vendég együttes. (5-3)

Többre azonban nem futotta ezen az estén a csapatoktól, így kétgólos hazai győzelmet könyvelhettünk el. A két győzelemig tartó párcharc második mérkőzésére jövő hét csütörtökön kerül sor Budapesten, ahol nem számíthatunk könnyű mérkőzésre, ráfér tehát a bíztatás a fiúkra. Hajrá Veszprém!

1. Futsal Club Veszprém - MAFC-BME Docler Akadémia 5:3 (4:2)

Veszprém, Március 15. úti sportcsarnok, vezette: Solmyosi (Czene-Joó, Puskás)

Veszprém: Sárdi - Finta, Tatai, Boromisza G., Gulyás M., csere: Reveland, Schmidmajer (kapusok), Bényi, Tar, Boromisza D., Szabadfi, László, Weisz
Vezetőedző: Madarász János

MAFC: Laucsek - Öreglaki, Szeghy, Sivák, Kertész, csere: Tyukász, Máthé, Andorka, Póta, Ragadics, Simon, Rajnay, Apatini, Csernai
Vezetőedző: Marco Antonio Angulo Lopez

Gólszerzők: Boromisza G. az 1., a 6. és a 32., Finta a 2. és a 14. percben, illetve Sivák a 14., Öreglaki a 16. és a 34. percben.
Piros lap: Laucsek a 14. percben.

Képgaléria