Veszprémi arany a Taekwon-do EB-n!

A Veszprémi Taekwon-do SE versenyzője, Kosztyu Veronika a tavalyi EB ezüstérem után az idén megszerezte a magyar felnőtt csapat egyetlen aranyérmét.

Április 24 és 27. között rendezték az idei ITF Taekwon-do Európa-bajnokságot. A verseny házigazdája ezúttal Rimini városa volt, az esemény helyszíne a pár évvel ezelőtt épült Playhall Sportcsarnok remek atmoszférát biztosított.

Az új vezetéssel felsorakozó magyar válogatott 27 ifjúsági és felnőtt versenyzővel indult, busszal vágtak neki a közel 13 órás útnak. A bírói gárdában - ahová nem könnyű bekerülni - idén két veszprémi kiválóság, Sebestyén Pál (VI. dan) és Opra Szabó Zsuzsa (III. dan) bírók is helyet kaptak.

A Veszprémi Taekwon-do SE egy felnőtt versenyzővel képviseltette magát. Kosztyu Veronika (edzői: Somlai János és Sebestyén Pál) egyéni kategóriában erőtörésben vett részt az EB-on. Ebben a versenyszámban egy kéztechnikával és két fajta rúgástechnikával kell szétrepeszteni meghatározott számú törőlapot.

A 22 fős mezőnyben 6 versenyzőnek sikerült hibátlanul teljesíteni mindegyik törőgyakorlatot, akiknek emelt számú törőlappal kellett folytatni a versenyzést. Az un. „széttörés” első körében az oldalsó rúgást kellett végrehajtani, de ez mindenkinél eredménytelen volt. Ezután kéztechnikával kellett folytatni, ahol csak Veronika szerepelt eredményesen. Ezzel a tavalyi EB ezüstérem után - maga mögé utasítva a tavalyi EB és VB aranyérmes német versenyzőt is - az idén megszerezte a magyar felnőtt csapat egyetlen aranyérmét.

Ifjúsági és felnőtt sportolóink összesen 9 érmet - 3 aranyat, 2 ezüstöt és 4 bronzérmet - szerezve az utóbbi idők egyik legjobb EB szereplését nyújtották. Az összesített éremtáblázaton a 30 résztvevő országból a 9. helyet sikerült megszereznünk, olyan nemzeteket megelőzve, mint Ukrajna vagy Szlovénia, akik a kiválóan küzdő, profi versenyzőikről híresek. A mezőnyt idén is toronymagasan a nagyon jelentős és rendszeres állami támogatásban részesülő lengyelek uralták, illetve a norvég és ír csapatok teljesítménye volt kiemelkedő.

Hozzászólások

Hajrá Roni! :)
Czinege Dóra2015. február 02. 09:34
Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook