Rekord létszám az évadnyitón

A legjobb veszprémi dobóatléták mellett Pars Krisztián olimpiai bajnok is dobókörbe áll a VEDAC Évadnyitó Dobóversenyén.

Két rangos sporteseményt is rendez május 25-én, szombaton a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC). Délelőtt a hagyományos Intersport – Stop.Shop Futónapon vehetnek részt az aktív kikapcsolódásra vágyók, a VEDAC Évadnyitó Dobóversenye pedig egy egész napos, rangos atlétikai viadal.

A dobóverseny szervezői a nevezések lezárását követően adták a tájékoztatást, hogy 51 női, 70 férfi kalapácsvető, 19 női, 44 férfi diszkoszvető, 18 női, 30 férfi súlylökő, összesen 232 nevezés érkezett, ami rekordot jelent a verseny történetében, és hazai viszonylatban is.


Pars Krisztián

A legnevesebb résztvevő az olimpiai és Európa-bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián. A VEDAC részéről dobókörbe áll Orbán Éva (háromszoros olimpikon, magyar csúcstartó), Pásztor Bence (ifjúsági világbajnok, junior VB ezüstérmes), Hudi Ákos junior (VB ezüstérmes), Fertig Fruzsina (Utánpótlás EB 4.), Töreky Balázs (ifjúsági olimpia 3.), Kálmán Alexandra (ifjúsági olimpia 10.), Páli Viktor (fedett pályás magyar bajnok). Szlovákiából, Angliából, Horvátországból és Indiából is érkeztek nevezések a rangos atlétikai viadalra.


Pásztor Bence

 

Versenyszámok és időrend

9:00 Kalapácsvetés női gyermek, újonc, serdülő, ifjúsági (A és B pálya)
10:45 Kalapácsvetés férfi gyermek, újonc, serdülő, ifjúsági (A és B pálya)
13:10 Diszkoszvetés női, férfi junior, felnőtt (A és B pálya)
14:00 Diszkoszvetés női, férfi gyermek, újonc, serdülő, ifjúsági (A és B pálya)
16:00 Kalapácsvetés női junior, felnőtt
16. 00 Súlylökés női, férfi gyermek, újonc, serdülő, ifjúsági
17:30 Kalapácsvetés férfi junior, felnőtt
18:00 Súlylökés női, férfi minden korcsoport (A és B pálya)