A tikkasztó hőség sem jelentett akadályt

Rekkenő hőségben került megrendezésre a hétvégén a kétnapos Balaton Kupa országos rangsoroló tájékozódási futó verseny. A városi- és terepfutás szempontjából egyaránt fokozottabb erőpróbát jelentő kánikula ellenére több mint 250 induló állt rajhoz, köztük a Veszprémi Honvéd Sportegyesület néhány versenyzője is.


Fotók: Bálint Mónika

Az első futam helyszínéül az Uzsa környéki „alattomos” terepet választották a rendezők – ami ugyan nem kifejezetten hegyvidéki terep, a megszámlálhatatlan mennyiségű mély völgy és meredek gerinc labirintusában, a végig felfelé mászásból vagy lefelé ereszkedésből álló pályák teljesítése során mégis akár több száz méter szintkülönbséget is le kellett legyűrni a versenyzőknek. Az ország egyik legtechnikásabbnak számító terepe alaposan megszórta a mezőnyt, ami a kategóriák győztes idején is meglátszott.

A következő két futamra Keszthely belvárosában került sor, ahol rövid, gyors pályák vártak a résztvevőkre, lényegesen kevesebb útvonalválasztáson való töprengést, ám a forróság miatt annál nagyobb koncentrációt és kitartást igényelve. A rendkívül gyorsan lezajló sprint futamokon már nehéz volt komolyabban módosítani az előző napi helyezéseken, az összetett végeredmények javarészt az első futamon produkált teljesítményen alapultak.

A VHSE tagjai végül három arany- és két ezüstérmet szereztek a megmérettetésen.

Dobogós helyezettjeink

N14B: 1. Mérő Dominika
F10D: 2. Bálint Gergő
F12C: 1. Bálint Ádám
F14B: 2. Bálint Benedek
F35: 1. Bálint Bence