Kemény csatákat hozott a gála

Tíz év után rendeztek újra thai-box gálát Veszprémben, ahol helytálltak a veszprémi fiatalok, és látványos küzdelmeket láthattak a nézők.

A rendezvény nem jöhetett volna létre a Veszprémi Sofilux Kft. tulajdonosa, Horváth Zoltán nélkül, aki támogatta és megszervezte a gálát.

A 16:00-kor kezdődött gála során kezdő versenyzők mutathatták meg tudásukat. Az esemény mozgató rugója, mottója az volt, hogy teret kapjanak a még kevesebb rutinnal rendelkező, de versenyezni vágyó fiatalok is. Kellemes csalódásban volt része a kilátogató közönségnek, hiszen profi társaikat meghazudtoló izgalmas mérkőzéseket hoztak a kötelek közé a rendezők.

Gyermek kategóriában, az első mérkőzésen a veszprémi Orbán Gergő és az ajkai Józsa Szilárd bemutató mérkőzését láthatták a nézők, majd két fiatal hazai versenyző, Németh Áron és Erdős Áron következtek, mindketten pontozással maradtak alul ellenfelükkel szemben.

 A veszprémi Sperl Tibor győzelme következett a szorítóban, aki szombathelyi riválisát győzte le. A következő mérkőzés két hazai versenyző között dőlt el: Darnai János és Németh Botond összecsapásából utóbbi került ki győztesen.

A házi rangadót egy könnyed veszprémi győzelem követett: Nyári József az ajkai Izsa Attilát múlt felül. Bakó Tamás nehéz és kitartó csatában legyőzte ellenfelét, a keszthelyi Vencel Istvánt, majd hasonlóan küzdelmes és szoros csatában Balogh Áron győzött az ajkai Fodor Gyula ellen.

Az este legkeményebb mérkőzéséhez érkeztünk: a veszprémi Kemény Gyula emberfeletti teljesítményt nyújtott a Komáromi Chrén László ellen, nagyot veszített, aki ezt a mérkőzést nem látta.

- Felemelő érzés volt, mikor a bíró tanítványaim kezét emelte a magasba. Fantasztikus este volt nagyon örültünk az eredményeknek, amely nem csak a versenyzők érdeme, hanem csapatmunka volt. Köszönet a sok segítségért mindenkinek, régen éreztem ennyire az összefogás erejét. Terveink között szerepel, hogy ismét évente megrendezésre kerül egy hasonló gála. Örülök, hogy sikeres gálát tudtunk rendezni, ami egy visszajelzés számomra, hogy érdemes folytatni a munkát - értékelt Körmendi Ferenc klubvezető.