Súlyos veszprémi vereség a Skjern otthonában

A Veszprém hét góllal kikapott a Skjern otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában, a párharc vasárnapi első mérkőzésén.

 Az előző idényben BL-bronzérmes Veszprém keretéből Nagy László, Győri Mátyás és a francia William Accambray sérülés miatt hiányzott, Ljubomir Vranjes vezetőedző rajtuk kívül két magyar válogatott játékost, Schuch Timuzsint és Jamali Imant is kihagyta a csapatból.

A nyolcadik percig szorosan alakult az állás (4-4), ezt követően viszont elhúztak a házigazdák, és komoly előnyre tettek szert (11-5). A veszprémiek szokatlanul sok lövést elhibáztak, ellenfelüknek viszont rendkívül változatos volt a támadórepertoárja. A 19. percben már hét találattal vezetett a Skjern, ebből a szünetig sikerült némileg lefaragnia a magyar csapatnak (17-13).


Fotó: Vörös Dávid

A második félidő elején felzárkózott mínusz kettőre a Veszprém (18-16), de Vranjesnek hamarosan ismét időt kellett kérnie, mert a - csoportkör alsóházából továbbjutott - dánok ismét hatékonyabbnak bizonyultak és növelték a különbséget.

A vendégeknek az egyenlítés helyett ismét azzal kellett foglalkozniuk, hogy visszakapaszkodjanak (21-16), mivel ellenfelük gyorsabban és pontosabban kézilabdázott. Emil Nielsen kapus remekül védett, csapattársai pedig minden játékelemben tudásuk legjavát nyújtották, a 47. perc után egy 6-1-es sorozattal kialakították az addigi legnagyobb, kilencgólos különbséget (31-22).

A dánok látszólag a hajrában sem fáradtak el, minden bejött nekik, a veszprémiek viszont szinte összeomlottak, csak a szlovén Gasper Marguc góljaival tudták úgy-ahogy tartani magukat, így a vártnál kevesebb esélyük maradt a negyeddöntőbe jutásra az első meccs után.

A Skjern legeredményesebb játékosa Kasper Söndergaard és a svéd Markus Olsson volt, egyaránt hat góllal.

A negyeddöntőbe jutásról határozó összecsapás visszavágóját jövő szombaton rendezik.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Ljubomir Vranjes: Gratulálok a Skjernnek, nagyon jó meccset játszottak, megérdemelten nyertek. Ők jól játszottak, mi pedig rosszul. Néhány játékosunk nem érte el azt a szintet, amelyet megszokhattunk tőlük. Ez szomorú, mivel ez egy nagyon fontos meccs volt, amelyet hét góllal elvesztettünk, és ezt a nagy különbséget nehéz lesz ledolgozni. Tudtuk, hiszen láttuk korábban, hogy a Skjern jó csapat. Úgy gondolom, hogy sokan alábecsülik őket, de mi nem tettük. Mi pontosan tudtuk, hogy milyen jók voltak eddig és nagyon jól felkészültünk ellenük mentálisan és taktikailag egyaránt. De jó meccset csináltak. Be kell vallanom, hogy egy kicsit szégyellem magam a mai teljesítményünk miatt, egyáltalán nem vagyok elégedett. De egy találkozó még hátravan jövő hétvégén, és természetesen megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani otthon a saját közönségünk előtt. Nagyon szeretnék egy másik csapatot látni a részünkről a jövő hétvégén.

Mikler Roland: Gratulálok a Skjernnek. Ők úgy játszottak ma, ahogyan nekünk kellett volna. Élvezték a játékot. Sok hibát követtünk el támadásban, és ebből sok indításgólt tudtak szerezni. Az egész mérkőzés folyamán 4-5 góllal vezettek. Van egy hetünk, hogy felkészüljünk, és egy meccsünk, hogy megnyerjük ezt a háborút.

Ole Norgaard: Büszke vagyok arra, amit ma tettünk. Legyőztük Európa egyik legjobb csapatát. Nyilvánvaló, hogy nem az volt a célunk, hogy 7 góllal nyerjünk. A célunk az volt, hogy jó teljesítményt nyújtsunk ma. Ezt sikerült megtennünk, és a célunk, hogy ezt megismételjük Magyarországon. Tisztában vagyunk vele, hogy az egy teljesen más feladat lesz, hiszen egy teljesen más csapat vár majd ott ránk. Ma abszolút a legmagasabb szintünkön játszottunk, és ezért minden játékosomra büszke vagyok.

Markus Olsson: Fel tudtuk venni a versenyt a Veszprémmel küzdelemben és sebességben egyaránt, habár ők fizikálisan erősebbek. Erre lesz szükségünk legközelebb is. Ez most a félidő. Ki fogjuk élvezni ezt a győzelmet egy napig, de aztán elkezdünk felkészülni a következő találkozóra, és majd meglátjuk…

Eredmény, férfi BL, a negyeddöntőbe jutásért, 1. mérkőzés:
Skjern HB (dán)-Telekom Veszprém 32-25 (17-13)

A Veszprém gólszerzői: Marguc 6, Tönnesen 5, Nenadic 4, Manaszkov 3, Ilic, Lékai 2-2, Ancsin, Nilsson, Gajic 1-1