Három versenyen termeltek

A Gyulai Memorialon, a hegyifutó EB-n és a Paulinyi Emlékversenyen is születtek remek VEDAC-os eredmények.

A Székesfehérváron, július 1-2-én rendezett Gyulai István Memorialon, mely a Magyarországon megrendezett legrangosabb és legnagyobb költségvetéssel bíró atlétikai versenye (az IAAF egykori főtitkára nevét viseli, EAA Classic Meeting 2018-ban), a Veszprém megyei versenyzők közül a legjobb eredményt Orbán Éva, a VEDAC atlétája érte el női kalapácsvetésben, ahol a világklasszisokkal teletűzdelt mezőnyben a 9. helyen végzett.

http://www.hajraveszprem.hu/documents/cikkek/kepgaleria/images/2018/07/08/18261.jpg
Szigeti Csongor

A Gyulai Memorialon a hazai legjobbak számára is rendeztek versenyeket. Férfi 100 méteren az elmúlt évben sokat fejlődött fiatal sprinter, a 20 éves Szigeti Csongor nagy egyéni csúccsal, 10.89 mp-es eredménnyel szerezte meg a győzelmet. A serdülő lányok számára rendezett leány kalapácsvetésben Csatári Jázmin önmagát felülmúlva több méteres egyéni csúcsjavítással szerezte meg a negyedik helyet.

http://www.hajraveszprem.hu/documents/cikkek/kepgaleria/images/2018/07/08/18259.jpg
Fonyó Sándor

A hegyifutó Európa-bajnokságon szerepelt a VEDAC két atlétája, up and down (fel és le) útvonalon. Igen kemény pályán rendezték meg a macedóniai főváros területén, Skopje-ban a kontinensviadalt. Az útvonal nehézségének következményeként több versenyzőt sérülés miatt a hegyi mentőknek kellett kórházba szállítaniuk különböző törésekkel, ficamokkal és zúzódásokkal.

http://www.hajraveszprem.hu/documents/cikkek/kepgaleria/images/2018/07/08/18258.jpg
Badis Anissa Zsófia

A már hetedik világversenyén szereplő, többszörös magyar hegyifutó bajnok Fonyó Sándor az 58., míg klubtársa, az első hegyifutó világversenyén szereplő Badis Anissa Zsófia az 51. helyen végzett. Mindketten szeretnének a világbajnoki csapatba is bekerülni, de ehhez még a Parád-Kékestető versenyen bizonyítaniuk kell (ez a legnagyobb szintemelkedésű pálya a magyarországi versenyek közül).

http://www.hajraveszprem.hu/documents/cikkek/kepgaleria/images/2018/07/08/18260.jpg
Máté Fanni Szabina

A Paulinyi Emlékversenyen szép veszprémi sikerek születtek. A női gerelyhajításban a már junior VB-résztvevő Máté Fanni Szabina kitűnő eredménnyel 49.91 cm-el győzött, Aranyi Ferenc pedig diszkoszvetésben bizonyult a legjobbnak 52.70 méteres dobásával. A 800 m-es leány ifjúsági síkfutásban Koós Réka a második helyen végzett.

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook