Győzelem a szezonnyitón

Bali Péter találatával egygólos győzelmet aratott a Veszprém FC az NB2 tavaszi szezonjának első fordulójában a Sopron ellen.

A 10. percben Vitomir Nikolin 3 soproni védőt bolondított meg a jobb oldalon, majd az alapvonalról laposan centerezett, amelyre Bali jó ütemben érkezett és a kapust és a védőt is megelőzve a rövidről passzolt a kapuba.

Az első félidő végig nagy veszprémi mezőnyfölényben telt, annak ellenére, hogy az erős szél a Sopront támogatta. A második félidőben visszaesett az iram, ami a mély talaj miatt érthető is, amely sokat kivett a játékosokból.

mérkőzéstükör

Vágó Attila: Nagyon sok problémával küzdöttünk. Az első, hogy Molnár Zoltán eltiltása miatt nem léphetett pályára, másrészt rosszul érintette a csapatot Hegedűs Gyula játékjogának felfüggesztése. Sajnos csak péntek este érkezett meg a svájci-kameruni csatárunk játékengedélye, emiatt ő, valamint sérülés miatt Tarczy sem szerepelhetett a mai mérkőzésen. Ezek a problémák a meccsen még hatványozódtak, hiszen Thiago sérülése után az előre játékunk teljesen visszaesett, azért is játszottunk a második félidőben ilyen gyengén. A második félidőben visszaestünk, de amiben reménykedtem az beigazolódott. Nálunk csak két új játékosnak (Bali és Császár) kellett beilleszkedni a csapatba, míg a soproniaknál nyolc új játékos is szerepet kapott a meccsen. Az első félidőben mutatott játékunk alapján, mégha ilyen kis különbséggel is, de megérdemelt sikert arattunk.

VESZPRÉM FC–SOPRONI VSE 1–0 (1–0)

Veszprém, 300 néző. Vezette: Mészáros I. (Szalai, Becseréi)

Veszprém: Varga - Garai (Szőllőskei, 64.), Császár, Lang, Bosnjak - Thiago (Ihász, 17.), Hevesi-Tóth, Nikolin, Leitold – Finta (Pálfi, 86.), Bali. Vezetőedző: Vágó Attila

Sopron: Bozsó – Csontos, Szmiljanics, Baranyai T., Perics – Tornyai (Tamási R.–, 63.), Lazics, Despotovics, Simon András (Bognár Gy., a szünetben) – Bausz, Vólent (Simon Attila, 73.). Vezetőedző: Végh Tibor.

Gólszerző: Bali a 9. percben.

galeria_190

Képgaléria