Elismerték a sportoló diákokat

A hagyományoknak megfelelően a HEMO-ban díjazták Veszprém megye legeredményesebb, sportoló tanulóit.

Csütörtökön tartotta évadzáró ünnepségét a Veszprém Megyei Diáksport Szövetség és a Veszprém Városi Diáksport Bizottság. A Helyőrségi Művelődési Központban tartott rendezvényen Stolár Mihály, a megyei önkormányzati képviselő köszöntője után több mint száz diák és oktató kapott elismeréseket egész éves munkájáért.

Az ünnepségen osztották ki a Veszprém Megye Jó tanulója – Jó sportolója kitüntetéseket is. A 2009-es díjazottak között két veszprémi diák is szerepel: Horváth Marcell, a Táncsics Mihály Szakközépiskola és Szakiskola tanulója tájékozódási futásban, Valler Tímea, a Jendrassik-Venesz Szakközépiskola tanulója atlétikában ért el kiemelkedő sikereket. Sportteljesítményük mellett mindkét diák tanulmányi előmenetele is példás, mindkettejük átlaga meghaladja a 4,5-et.

A veszprémi sportolók közül a legtöbb elismerést és diákolimpiai helyezést a VEDAC atlétái gyűjtötték be, de ezen az ünnepségen természetesen az iskolájukat képviselték.

„Veszprém Megye Diáksportjáért” elismerésben részesült Szalai Tamás, a Simonyi Zsigmond Általános Iskola testnevelője, és külön elismerésben részesült Eisenbeck István, a Dózsa György Általános Iskola korábbi igazgatója.

A veszprémi intézmények közötti versenyt idén a Vetési Albert Gimnázium nyerte, az elismerés átadása után Veszprém város diáksportját segítő aktívák jutalmazása következett, majd a tanulásban akadályozott tanulók és testnevelőik teljesítményét díjazták.