A jobb helyzetkihasználás döntött - Veszprém FC - MTK 0:1

Az első félidő veszprémi fölénye után a második játékrészben, a rutinosabb MTK Tischler góljával maga javára fordította a mérkőzést az NB2 23. fordulójában.

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a közelmúltban elhunyt, a klub korábbi vezetője, Jáhni István emlékére. A borult, kissé szomorkás időjárás ellenére a korábbi mérkőzésekhez képest több szurkoló volt kíváncsi az MTK vendégjátékára.

A veszprémiek nem ijedtek meg a kedden, a Magyar kupában Videotont búcsúztató fővárosi együttestől, ezt a második percben elvégzett második szöglet is jelezte. A 10. percben Thiago szerzett labdát a vendégek védőjének hibájából, majd egyedül törhetett kapura, de bal oldalon, kiszorított helyzetben leadott lövését Hegedüs lábbal hárította. A 12. percben Eggmann-Nikolin kényszerítő után utóbbi ívelte be a labdát, de Bali a kapu fölé fejelt. A veszprémiek továbbra is mezőnyfölényben játszottak, a 16. percben Thiago baloldali beadását Bali fejelte a léc fölé.

A bakonyiak remekül játszották meg a széleket, elsősorban a jobbszélen Nikolin volt elemében, aki szinte az egész mérkőzésen tarthatatlannak bizonyult. Az első vendég lehetőségre fél órát kellett várni, ekkor Tischler lépett ki a félpályán, azonban hosszan tolta meg a labdát, így a kifutó Tarczy menteni tudott. A 35. percben Nikolin remek cselek után Bali elé tálalt, de a bakonyi csatár lövésszerű beadását Hegedüs piszkálta szögletre. A félidő lefújása előtt Kanta szlalomozott át a veszprémi védelmen, azonban a végére elfogyott az ereje, így a próbálkozás Tarczy kezében halt el.

Garami József is látta, hogy nem megy igazán a csapatának, ezért a szünetben kettős cseréhez folyamodott, Zsidai László helyett Nikházi Márk, Ladányi Tibor helyett pedig Vass Patrik érkezett, s ennek köszönhetően fel is javult a vendégek játéka. Az első lehetőség mégis a VFC előtt adódott, Bosnjak hosszú bedobása után Leitold csúsztatta meg a labdát, Thiago nagy helyzetben, 8 méterről a kapu fölé lőtt. Az 55. percben Tarczy rosszul lépett ki egy belőtt labdára, melyet Tischler még alapvonal előtt megszelídített, majd Vasshoz passzolt, aki 11 méterről a bal kapufára csavarta a játékszert. A vendégek mezőnyfölényben játszottak, a hazaiak ezekben a percekben még a félpályát is ritkán lépték át.

A 63. percben Tischler érkezett tisztán egy beadásra, de nagy helyzetben a kapu mellé csúsztatott. A vezető gólra a 68. percig kellett várni: Vadnai Dániel beadását Tischler Patrik fejelte a kapufa segítségével a kapuba (0-1). A hátrányba került bakonyiak az utolsó 20 percben intenzívebben támadtak, és ennek köszönhetően újabb helyzeteink adódtak a kontrák révén a fővárosiak előtt. A 75. percben Tischler vitte el a labdát Tarczy mellett, majd alapvonalról Balajti elé játszott, aki 5 méterről az üres kapu mellé passzolt. A 90. percben egy kipattanó labdára Lang érkezett, lövése centikkel kerülte el a kapu bal oldalát, majd a lefújás előtt Balajti lépett ki ziccerben, de Tarczy bravúrral hárította a találkozó utolsó próbálkozását.

mérkőzéstükör

Vágó Attila: Nem okoztunk csalódást az MTK ellen, a listavezető a második félidőben megmutatta, miért is első a tabellán. Az első játékrészben mi domináltunk, Thiago előtt adódott egy nagy helyzet, de sajnos nem sikerült kihasználni. Az MTK ma annyit adott ki magából amennyi a győzelemhez kellett, a második félidőben a rutin és erőnléti különbség döntött a javukra. Az utolsó pillanatban is benne volt a döntetlen a mérkőzésben.

Garami József: Először magunkat kellett legyőzni az első félidőben, majd a folytatásban egy küzdelmes mérkőzésen nekünk sikerült a helyzetekből egyet értékesíteni, és ez győzelmet hozott a számunkra. Azt gondoltam, hogy a keddi, Videoton elleni győzelem feldobja a csapatomat, de ez nem így történt, mi gyengén, a Veszprém viszont jól játszott az első játékrészben. A második játékrészben felszabadultan játszottunk, több gólszerzési lehetőségünk akadt, melyből egyet sikerült értékesíteni. Örülök, hogy Veszprémben újra éledezik a labdarúgás, mivel régebben a legmagasabb osztályban is szerepeltek, és az utóbbi években sok tehetséges játékos került ki a veszprémi csapatból.

Veszprém FC - MTK Budapest 0:1 (0:0)

Veszprém: Tarczy - Garai (Ihász a 65.), Császár (Burcsik a 80.), Lang, Bosnjak - Nikolin, Hevesi-Tóth, Molnár, Thiago - Bali, Eggmann (Leitold az 52.)
Vezetőedző: Vágó Attila

Hegedűs - Wolfe, Szekeres, Kálnoki, Vadnai - Vukmir, Zsidai (Nikházi a 46.), Tischler, Kanta - Könyves (Balajti az 59.), Ladányi (Vass a 46.)
Vezetőedző: Garami József

Gólszerző: Tischler a 68 percben
Sárga lapok: Bonsjak, Hevesi-Tóth, illetve Vukmir

 galeria_211

Képgaléria