Arany és bronzérem a Taekwon-do EB-n

Az elmúlt hétvégén újabb Európa bajnoki érmekkel gazdagították a veszprémi és herendi taekwon-dosok eddig is világszínvonalú eredménylistájukat.

A szlovéniai Mariborban 28 ország részvételével rendezték meg a 27. Felnőtt és Ifjúsági Taekwon-do Európa Bajnokságot. Megyénk versenyzői az elmúlt években számtalan világversenyen álltak dobogóra. A két felnőtt veszprémi lány egyéni- és csapat számokban kvalifikálta magát a megmérettetésre. Egyéni küzdelemben Mucsy Petra (edzője: Solmlai János és Sebestyén Pál) új súlycsoportban próbált szerencsét. Meccseit taktikusan, erős technikai tudással rendre hozta, így küzdötte be magát az elődöntőbe. Az olasz lánnyal került össze, és két félidőn keresztül vezetett, majd az utolsó tíz másodpercben figyelmeztetés miatt, pontlevonással maradt alul, ezért nem jutott a döntőbe; így a legutóbbi EB után ismét bronzérmet hozott Veszprémnek.


Bronzérmes Mucsy Petra

Bécsi Nikolett (edzője: Vajky László) izgalmas küzdelemmel, szoros versenyben maradt alul ellenfelével szemben. Csapat erőtörés versenyszámban is érdekeltek voltak a lányok, Nikolett hatalmas erővel törte szét kézzel a deszkát, Petrától a bírók vitatható formai ok miatt elvették a törés lehetőségét (ezüst vagy bronzérmet jelentett volna), így a harmadik csapattárs hiába tört jól, a kapott pontszámok már nem voltak elegendők a dobogós helyezéshez. Ezzel Veszprém egy Európa bajnoki bronzéremmel gyarapodott.


Veszprém megyei csapat: Mucsy Petra, Bécsi Nikolett és Németh Eszter

Német Eszter a Herendi Taekwon-do Klub ifjúsági korosztályú versenyzője (edzője: Pátkai Miklós) először vett részt kontinens viadalon, és csapattársaival erőtörésben maratoni csatában szerezték meg az Európa bajnoki címet a németek előtt. Csapat küzdelem versenyszámban Eszti a nagyobb és rendkívül keményen támadó írországi ellenfelét rendre magas rúgásokkal állította meg és csapatuk szoros versenyben maradt le a dobogóról.


Németh Eszter és az aranyérmes magyar csapat

A kiutazásban egy régi sportvezető, Fábián György segítette a lányokat. A magyar válogatott 1 arany-, 2 ezüst- és 9 bronzéremmel zárta a versenyt; ezzel az éremtáblázat 13. helyén végzett. Eredményeiket rendkívül erős, profi mezőnyben szerezték. A 2013-as Európa Bajnokságnak az ukrajnai Kijev ad majd otthont.