Közel a 70 méterhez

A VEDAC kétszeres olimpikon kalapácsvetője, Orbán Éva biztató eredménnyel, 69,03 méterrel zárt a németországi Halle-ben.

Május 19-én, szombaton rendezték a Halle-i Dobónapot, ami egy rangos európai megmérettetésnek számít. A női kalapácsvetők mezőnyében a VEDAC kiválósága a harmadik helyen végzett 69,03 méterrel, ami a szezon elején biztató eredmény.


Orbán Éva

Orbán Éva néhány nappal később, május 25-én, csütörtökön Ostravában vett részt egy hétközi dobóversenyen, ahol ezúttal nem fogott ki jó napot, 66,70 méterrel zárt. Vasárnap Székesfehérváron javíthat, az ARAK Kupán újra Magyarországon lép dobókörbe.


Pars Krisztián

Az ostravai verseny krónikájához hozzá tartozik a szombathelyi Pars Krisztián kiváló szereplése, aki 82,28 méterre repítette a kalapácsot, ezzel nemcsak a versenyt nyerte meg, hanem a világ idei legjobbját is dobta. A világbajnoki ezüstérmes kalapácsvető idén Veszprémben versenyzett először a VEDAC Évadnyitó Dobóversenyén április végén, ahol a 81,16 méteres dobása a világranglista élére repítette a Dobó SE versenyzőjét.