Horváth Gergő 5. az EK-n

A Veszprémi Nelson Kerékpáros Egyesületet ifjúsági válogatott kerekese az 5. helyet szerezte meg az Európa Kupán.

2012. május 5-7. között Csehország rendezte meg a tájkerékpárosok idei I. Világkupáját, az Ifjúsági és Junior Európa Kupát, illetve a szeniorok Masters MTBO bajnokságát. A Prága melletti kisváros rendezte kiemelt nemzetközi versenyen, a Veszprémi Nelson Kerékpáros Egyesületet az ifjúsági válogatott Horváth Gergő képviselte. A klub junior versenyzői sajnos nem indultak, mert az időpontja éppen egybeesett az írásbeli érettségivel.

A hosszú távú kezdés egy 8. helyet hozott Gergő számára, majd másnap egy erre a sportágra egyáltalán nem jellemző, downhill pályát is magába foglaló középtávon folytatta egy 11. helyezéssel. A távok 60-65 perc alatt voltak teljesíthetők.

Utolsó napra maradt a sprint verseny, melyet a cseh kisváros, Ritka melletti erdőben, zuhogó esőben rendeztek meg. Az odafigyelős, bőven útvonalválasztós, légvonalban 6 km-es pályán 13 ellenőrzőpontot kellett érinteni. 30 perc 27 másodperc után célba érve, Gergő egy Európa Kupa ötödik helyezéssel ünnepelte a születésnapját.

A következő megmérettetés a veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium építész szakos diákjai számára már a Magyar Kupa futamok lesznek, melyeknek októberben összesített eredménnyel lesz vége, de közben augusztusban, megyénkben rendezik a sportág Világbajnokságát, melyen remélhetőleg a teljes VKE-Nelsonos tájbringás csapat részt tud venni.