Junior VB-ezüst ifiként!

Pásztor Bence, a VEDAC ifjúsági világbajnok kalapácsvetője a juniorok között is bizonyított: világbajnoki ezüstérmet szerzett!

A péntek délelőtti kvalifikáció (6 kg) nem jelentett gondot a VEDAC kiválóságának. Az első selejtező csoportban már az első kísérletével megdobta a szintet, 73,30 méterrel kvalifikálta magát a döntőbe. A második selejtező csoportban egy másik veszprémi, Töreky Balázs is érdekelt volt, de 69,75 méteres dobása nem volt elég a döntőhöz, 71,88 méter kellett volna.

A szombat esti döntőben óriási csata vált Pásztor Bencére. Az első sorozatban a katari Ashraf Amgad Elseify 77,23 méterrel nyitott, Bence pedig három riválisával egyetemben érvénytelen kísérletet hajtott végre. A MOL Tehetségtámogató Programjának kiválósága másodszorra 76,74 méterre repítette a kalapácsot, ami a verseny végéig elegendő volt a második helyre. Az üzbég és a ciprusi rivális is mindent megtett a felzárkózásért, de Bencét már nem lehetett befogni, így még ifjúsági korúként állhatott fel a junior világbajnokság dobogójára. A katari Elseify óriási világcsúccsal, 85,57 méterrel nyerte a versenyt.

- Örülök, hogy sikerült a dobogó. Úgy jöttem Barcelonába, hogy érmet szeretnék nyerni. Erre készültünk egész évben, és a selejtező után az ezüstérem elérése is a célok között volt – nyilatkozta a verseny után a masz.hu-nak Pásztor Bence.

- Bence teljesítményével elégedett vagyok. Úgy tervezzük, hogy a következő két-három versenyen az 5 kg-os ifi kalapáccsal megcélozzuk a korosztályos világcsúcs visszahódítását – tekintett a jövőbe már a verseny után Zentai Tibor edző.