Aki még őszintén hisz a röplabdában...

A Magyar Röplabda Szövetség Elnöksége 2009. december 19-i ülésén jóváhagyta az Ifjúsági és Utánpótlás Bizottság tagcseréjét, így bekerült a testületbe Fehér Tibor, a VESC korábbi vezetőedzője, a VRC jelenlegi alelnöke. De kicsoda is ő valójában?

Fehér Tibor 1966. december ötödikén született, Hajmáskéren él és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főreferenseként dolgozik. Afféle XXI. századi polihisztornak számít, hiszen azon kívül, hogy felsőfokú számítógép-programozó és tűzvédelmi szakember, még a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola kémia-pedagógia szakáról is van diplomája, a Veszprémi Egyetemen pedig kémia tanárként végzett.

1978–1986 között a Veszprémi RC-ben és elődeiben (Bakony Vegyész TC, Veszprémi SE) röplabdázott. 2007-ben végezte el a Testnevelési Egyetem Továbbképző Intézetének sportedző tanfolyamát. 1988 és 2002 között a VRC-ben és elődklubjaiban mini, gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályban dolgozott edzőként. 2005-től 2008-ig a VESC női NB I-es csapatának vezetőedzője volt, 2009-től pedig a VRC elnökségi tagja, majd alelnöke.

„1978-ban ismerkedtem meg a röplabdával, azóta elhivatott emberként igyekszem tenni e csodás sport jobbá tételéért, felemelkedéséért – ez tulajdonképpen Fehér Tibor ars poeticája. – Rövid játékos-pályafutás után 1988-ban indítottam el első csoportomat, amit számos újabb utánpótláscsapat követett. Játékosaim közül többen játszottak, illetve játszanak a különböző szintű bajnokságokban, vagy húzhatták magukra a címeres mezt különböző korosztályokban. 2005-ben kaptam a lehetőséget, hogy vezetőedzőként is kipróbáljam magam, amit 2008-ig nagy örömmel végeztem. A szép eredmények ellenére munkahelyi elfoglaltságaim nem engedték a napi edzéseket és a hétvégi utazásokat, így le kellett mondanom.

Nem akartam szerettet sportágamtól eltávolodni, és tisztséget kaptam és vállaltam a Veszprémi Röplabda Clubban. Jelenleg a szakmai munkáért és az utánpótlásért felelős alelnöki tisztet töltöm be. Egész életemben a sport, a röplabdázás, a sporttal nevelés játszotta családom és munkám mellett a főszerepet. Hiszek a röplabda felemelkedésében, népszerűsítésében. Hiszek abban, hogy jól meghatározott szakmai koncepció mentén jelentős fejlődést lehet elérni az utánpótlás nevelésben. Ebben kívánok segítséget nyújtani a bizottsági tagjaként.”

Olvasson több cikket Fehér Tiborról, kattintson ide és ide!