A rutinosabb Kecskemét győzött

Becsülettel küzdöttek férfi röplabdázóink, de a koncentráltabb játékot mutató vendégek nyerték a rájátszás második mérkőzését.

A Kaposvár otthonában kezdte meg a középszakaszt a legjobb négy között a Company Nyelviskola VRC csapata, szombaton pedig egy újabb nehéz ellenfél, a Kecskemét gárdája érkezett Veszprémbe. A hazai csapatból Nagy Attila deréksérülés miatt nem léphetett pályára, helyette Szalai Balázs került a csapatba.

Jól kezdte a mérkőzést a veszprémi együttes, a támadásokat jól befejezve rendre vezetett a csapat. Az első technikai időnél 8:6 volt az állás, és a kétgólos előnyt sikerült is tartani a második szünetig. (16:14) A szett második felében ráerősítettek a vendégek, a hazaiak rengeteget hibáztak, támadásban és védekezésben is pontatlan volt a játékuk. A hajrát és ezzel együtt a játszmát is magabiztosan hozta a Kecskemét. (0:1, 19:25)

A második játékban is rendkívül koncentrált játékkal rukkoltak elő a vendégek, a hazai oldalon pedig továbbra is rengeteg hibát láthattunk, de a veszprémi fiúk becsülettel küzdöttek. Az első technikai időnél hárommal mentek a vendégek (5:8), amiből Seck György, Puspán Balázs és Németh Ervin révén sikerült két pontot lefaragni. (11:9) A második technikai időnél már négy pont volt a kecskeméti előny (12:16), ami tovább duzzadt 13:19-re, jöhetett is a hazai időkérés. Három pontot azonnal ledolgozott a csapat (16:19), így a vendégek edzője is kénytelen volt időt kérni. Jót tett a rövid szünet a Kecskemét játékosainak, hiszen ellenállhatatlan hajrával magabiztosan hozták a második játszmát is. (0:2, 18:25)

A harmadik szett első felében az előzőekhez hasonlóan jól tartották magukat a veszprémiek, 9:10-nél még csak egy pont volt a vendég előny, de a kecskemétiek folyamatosan elhúztak, a második technikai időnél már négy pont volt az előnyük. (12:16) A folytatásban felszabadultan játszott a vendég együttes, láthatóan élvezték a játékot, a hazaiak talán már a mérkőzés végét várták, ami hamarosan be is következett. (16:25, 0:3)

A középszakasz az újonc veszprémieknek egy remek tanulási lehetőség, hiszen az már önmagában bravúr, hogy a legjobb négy között kezdhették meg a rájátszást. Beleerősödve az élmezőnybe még kiválóbb eredményeket érhet el az együttes. Addig is bátor játékkal helyt kell állni a nagycsapatok ellen, pénteken Dunaújvárosba utazik a VRC, vasárnap pedig a Kaposvár érkezik Veszprémbe.

Mérkőzéstükör

- Döntő volt, hogy az első játszmában - amikor kettővel vezetett a Veszprém - türelmesek voltunk, és megvártuk a lehetőséget. Meg tudtuk fordítani az eredményt, a veszprémiek közben sokat hibáztak. A második és a harmadik negyedben olyan előnyre tettünk szert, amit koncentrált játékkal meg is tudtunk tartani, és felszabadultan tudtunk játszani. Volt bennem egy kis félsz, mert ebben a teremben mindig jó a hangulat, jó csapat az ellenfél, nagyon fontos, hogy játszmaveszteség nélkül tudtunk nyerni – mondta Gyurkó Sándor, a Kalo-Méh-Kecskeméti RC edzője.

- Kicsit több pontot szerettünk volna, de egy jól játszó Kecskemét ellen ennyire voltunk képesek. Ez a második mérkőzés, amin nem tudunk teljes csapattal kiállni, de nem szabad összeesnünk, tovább kell mennünk, hiszen ezeken a mérkőzéseken nem mi vagyunk az esélyesek. Nekünk márciusban kell jól játszanunk, de ezek nagyon jó felkészülési meccsek. Úgy gondolom, hogy mindenki megtett mindent a győzelemért – értékelt Szabó Gábor, a Company Nyelviskola VRC játékos-edzője.

- Ez a mérkőzés nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Próbáltuk a saját alapjátékunkat játszani, koncentrációbeli problémáink voltak, a döntő szituációkban - főleg az első szett végjátékában – olyan hibákat követtünk el, amik megbosszulták magukat. A második illetve a harmadik játszmában kissé alábbhagyott a lendületünk, és a jóval kevesebb hibát elkövető ellenfelünk nyerni tudott. Megyünk tovább, a lehetőségeink megvannak, ki kell azokat használnunk – mondta Czintula Mihály, a VRC játékosa.

Company Nyelviskola-VRC - KALO-MÉH Kecskemét 0:3 (-19, -18, -16)

Veszprém: Seck Gy., Puspán B., Németh E., Szalai B., Tóth T., Czintula M.,
csere: Szabó G.(libero), Horváth Á., Horváth Sz., Dolgos A., Kráml Sz.,
edző: Szabó Gábor