Nagyot dobók

A VEDAC évadzáró dobóversenye is azt bizonyította, hogy Veszprémben több nagyot dobó, kiváló sportoló is bontogatja szárnyait. Donát Tamásnak, a Veszprémi 7nap Ziccer című rovatában megjelent írását közöljük:

Azt Kiss Balázs óta tudjuk, hogy a dobóatlétika veszprémi specialitás. Atlanta olimpiai bajnokának hatására sokan választották ezt a szakágat. Említhetnénk Tudja Juliannát, aki egyszer szerepelt ötkarikás játékokon. Orbán Éva viszont már harmadszor állt a dobókörben a világjátékokon. Ami mindenképpen veszprémi csúcsnak számít.

És szerencsére itt az utánpótlás is. Méghozzá nem akármilyen eredményekkel. A VEDAC hétvégi idényzáró sportág gálája is azt bizonyította, hogy Veszprémben több nagyot dobó, kiváló sportoló is bontogatja szárnyait. Mint például Bácskai Zsófia, aki nem rég fiatalon elhunyt édesanyja, Bácskai Márta és édesapja, Bácskai Béla génjeit felhasználva és mozgósítva egyre magasabbra tör. Súlylökésben és kalapácsvetésben is. Utóbbiban például a 63.47-es repítésével korosztályában a világranglista élére állt a Continent Company nehéz atlétája. Utolsó éves serdülőként dobta a négy kilós szert nagyon messzire, a világ végére.


Zentai Tibor (edző), Pásztor Bence, Bácskay Zsófia, Bácskay Béla (edző)

Pásztor Bence pedig maga a csoda. Ő 83.30-ra repítette az öt kilós szert, s ezzel szintén világranglista vezetővé lépett elő. Zentai Tibor edző tanítványa méltán pályázhat a városi sportünnepségen a legelismerőbb címre.

Óriási értékei ők a megyeszékhely, az ország sportjának, akiket már világszerte ismernek és jegyeznek. Egyelőre a korosztályukban. De az igazi sportvezetők már tudnak róluk, szerte a világban.