Három verseny három korosztálynak

Galántán, Győrben és Siklósón jártak a Veszprémi Judo SE sportolói, és eredményes hétvégét zártak.

November 10-én, a hagyományok szerint idén is megrendezték Szlovákiában a galántai nemzetközi judo versenyt. A Veszprém Judo SE versenyzői ezúttal a zirci Vincze Judo Klub sportolóival közösen vettek részt az eseményen. A veszprémiek közül a nívós nemzetközi mezőnyben a 13 év alatti versenyzők között Hajdu Balázs négy győzelme aranyérmet ért, Hergovics Luca pedig megszerezte az értékes harmadik helyezést. Kékesi Szabolcs biztató formát mutatott, de az egy évvel idősebbek mezőnyében kiesett. A 11 év alatti versenyzők között Hergovics Soma első mérkőzését megnyerte, de a folytatásban kikapott ellenfelétől, így neki ezúttal nem sikerült a továbbjutás.

November 11-én, Győrből mind a hét veszprémi versenyző éremmel térhetett haza. Németh Bulcsú és Piri Bendegúz aranyérmet szerzett, Rieger Dániel, Kovács Patrik és Frantal Nándor a dobogó második fokára állhatott fel, Schreyer Viktor és Répási Áron pedig bronzérmes lett. A C korosztályos fiúknak remek felkészülés volt a jövő heti korosztályos verseny előtt.

November 11-én, vasárnap Siklóson rendezték a Serdülő Országos Judo Bajnokságot, ahol a veszprémi egyesületet Horváth Levente képviselte, aki a -50 Kg-os súlycsoportban 15 induló versenyző közül a harmadik helyezést érte el.


Horváth Levente kék övben

Jövő hétvégén még két kemény megmérettetés vár a veszprémi fiatalokra. Diák „C” és Ifi „B” korosztálynak lesz országos bajnoksága Budapesten.