Síelés a Bakonyban

Ma már nem kell feltétlenül külföldre utazni ahhoz, hogy jó minőségű pályákon síelhessünk, vagy snowboardozhassunk. Elég, ha felkeressük a hozzánk legközelebb eső hazai sícentrum valamelyikét.

Karácsony után nyitott ki újra például a Veszprémtől 15 kilométerre található eplényi síaréna. A bakonyi síközpontban december utolsó vasárnapján avatták fel a legújabb, 6-os számú sípályát a rajta található családi szerpentinnel együtt, valamint hivatalosan is megnyitották Magyarország legnagyobb freeski és funparkját. Így összesen már 2496 méter nyitott sípálya áll a havas sportok híveinek rendelkezésére.

Aki Eplényt választja, több mint egy tucat különböző nehézségű sí- és snowboardpályán hódolhat a havas sportoknak. Ezen kívül négy szánkóútvonalat is kiépítettek, igaz ezek a pályák jelenleg nem üzemelnek.

Aki elfáradt, az Holle anyó kunyhójában ehet valami finomat, vagy melegedhet fel forralt borral. Azok pedig, akik több naposra tervezik a téli kikapcsolódást, a településen és a környéken található hangulatos vendégházakban, panziókban is megtehetik.

Forrás: Hajráegészség.hu