Fontos gólgazdag győzelem

A veszprémi futsalcsapat öt góllal bizonyult jobbnak a közvetlen rivális Debrecen ellen, fontos pontokat szerezve a végelszámolásnál.

Rendkívül fontos mérkőzés várt a fiúkra a mai napon és ennek megfelelően készültek a kezdésre. Az ismét szép számú (600) közönség ennek köszönhetően az 5. és a 6. percben két gyors támadásból szerzett találatnak örülhetett. Mindkét gól Leitold jegyezte. A DEAC-nak sikerült ugyan szépíteni, de az 1. félidőben az FCV akarata érvényesült és előbb Vas piszkált be egy egy lecsorgó labdát, majd a szünet előtt ismét Leitold növelte az előnyünket.

A második játékrész kezdetén stabilan védekeztünk és a vendégek próbálkoztak szépíteni az eredményen. Egy kicsit rá is ijesztettek a szurkolókra, hiszen egy perc alatt két találattal szorossá tették a mérkőzést. Szerencsére csapatunk jól jött ki a „hullámvölgyből” és Molnár (első futsal mérkőzése) találatával ismét kettő volt a különbség. Itt nem állt meg az FCV és előbb Finta használt ki egy emberelőnyös szituációt, majd Vas csapott le egy elhibázott hazaadásra. Ekkor a megnyugtató előny birtokában egyre szebb megoldásokat mutatott be a hazai csapat, amit a közönség tapssal jutalmazott.

Egy ilyen támadás végén Molnár helyezte a kapuba a 8. találatot Leitold hibátlan átadásából. A nagy küzdelemben mindkét csapatnak összegyűlt az 5 szabálytalansága így büntetőből (10 méteres) lehetett próbálkozni. A mi oldalunkról Finta higgadtan lőtte ki a jobb alsó sarkot, míg a másik oldalon a kapus, Belinszky Tamás vágta be a labdát. A mérkőzés végén vastapssal jutalmazták fiainkat a lélektani győzelem után.

Összességében jó ütemben szereztük találatainkat és erővel jobban bírtuk a nagy iramú mérkőzést, így sikerült teljesíteni az első célunkat az alapszakasz végén.

Forrás: veszpremfutsal.hu

1. Futsal Club Veszprém - Debreceni EAC 9:4 (4:1)

Veszprém: Varga T. - Bényi, Tatai, Bakay, Molnár, csere: Kasza, Pálfi, Finta, Szabadfi, Leitold, Vas, Udvardi
Vezetőedző: Németh Gábor

Debrecen: Szalánczi - Polyák, Ponczok, Nagy I., Berecz, csere: Elek, Juhász, Kövér, Szabó Cs., Fülep, Belinszky, Harmati
Vezetőedző: Milbik Kálmán

Gólszerzők: Leitold az 5., a 6. és a 20., Vas a 18. és a 35., Molnár a 32. és a 38., Finta a 35. és a 38. percben, illetve Kövér a 8., Szalánczi a 29. és a 39., Bercz a 29. percben.
Sárga lap: Molnár a 19. percben, illetve Polyák a 28., Kövér a 24., Belinszky a 40. percben.
Piros lap: Berecz a 32. és Fülep a 32. percben.

Képgaléria