Kisorsolták az osztályozó párosításait

A mai napon az MLSZ székházában kisorsolták az NB2 év végi osztályozómérkőzések párosításait. A Veszprém FC amennyiben osztályozómérkőzésre kényszerül, nagy valószínűséggel a következő csapatokkal mérkőzik meg az egycsoportos NB II.-ben maradásért.

NB II Nyugati csoport 6. helyezettje–NB III Duna-csoport 1. helyezettje

Amennyiben a Veszprém a 6. helyen végez, nagy valószínűséggel a Budaörs csapatát kapja ellenfélnek. A Duna csoport második helyezettje ugyanis a Videoton II. ő velük viszont biztosan nem találkozunk, hiszen az NB I.-es csapatok ligacsapatai nem szerepelhetnek az egycsoportos NB II.-ben. Esélyes még a bajnoki címre ebben a csoportban a Pénzügyőr, ők viszont jelentős, 7 pontos hátrányban vannak a listavezető Budaörs mögött.


Fotó: archív

NB III Bakony-csoport 1. helyezettje–NB II Nyugati csoport 7. helyezettje

Amennyiben a VFC a 7. helyen végez, úgy egy megyei rangadót is rendezhetnek az osztályozón, ugyanis jelenleg a Bakony csoport listavezetője a Balatonfüred együttese. Fő riválisának a Mosonmagyaróvár számít, amely 5 pontos hátrányban van a Balaton partiakkal szemben. A tavaszi nyitányon sok minden eldőlhet, hiszen Mosonmagyaróvár – Balatonfüred mérkőzést rendeznek.

NB III Dráva-csoport 1. helyezettje–NB II Nyugati csoport 8. helyezettje

A Dráva csoport éllovasa jelenleg a Szekszárd csapata, amely a lehetséges ellenfeleink közül egyedül veretlen a bajnokságában. A Szekszárdiak előnye 4 pont a második Komló előtt. Nagy meglepetésre a volt NB I.-esekkel teletűzdelt Dunaújváros csak a harmadik pozíciót foglalja el, viszont a hatpontos lemaradás nem tűnik behozhatatlannak a szezon végére.