Győzelem a megyei rangadón

A Veszprém FC 2:1-re nyerte meg a megyei rangadót a rivális FC Ajka otthonában a labdarúgó NB II 19. fordulójában. Ezzel a vendégek megkezdték a felzárkózást a legjobbak közé, a harmadik helyezett viszont még mindig gödörben van.

Az FC Ajka már a mérkőzés elején kézbe vette az irányítást, de meddő mezőnyfölényt alakított ki. A Veszprém jobbára a védekezésre összpontosított és várta a kontra támadás lehetőségét. A vendégek taktikája bizonyult nyerőnek, hiszen a 37. percben egy labdaszerzés után a VFC iramodott meg: a jobboldali beadás átszállt a hosszú oldalra, ott Bosnjak 20 méterről tüzelt, lövése célt tévesztett volna, azonban Homma jókor volt jó helyen és öt méterről a kapuba továbbította a játékszert, 0:1. A folytatásban Thiago lódult meg, két embert kicselezve már a tizenhatoson belül járt, ahol buktatták, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A sértett végezte el a büntetőt, amit magabiztosan vágott a hálóba, 0:2.


Fotó: archív

A szünet után sem változott a játék képe, az FC Ajka támadott, de a VFC védői megfelelő figyelemmel összpontosítottak, s Kovács A. is jól őrizte a kaput. A 73. percben aztán góllá érett a hazai fölény: Mihalecz kapott remek indítást, a kiinduló Kovács A. fölött a kapuba emelt, 1:2. Az FC Ajka hiába dolgozott ki számtalan helyzetet, hiába focizott fölényben, végül vereséget szenvedett. A Veszprém három év után először tudott nyerni az Ajka ellen.

Mérkőzéstükör

Németh Zoltán: - Mindent megtettünk a győzelemért, ellenfelünk két helyzetéből kettőt belőtt, mi pedig a sok lehetőség közül csupán egyet.

Nagy Tamás: - A csapat nagyon megdolgozott a győzelemért, külön köszönjük lelkes szurkolóink támogatását.

FC Ajka - Veszprém FC 1:2 (0:2)

Ajka: Jánosa - Sallér, Subicz, Pákai, Gunther - Pavliczky (Szabó P., 75.), Horváth A., Kanta Sz., Czanik (Kovács Zs., 66.) - Mihalecz P., Sowunmi
Vezetőedző: Németh Zoltán

Veszprém: Kovács A. - Nagy Á., Császár, Berde (Radványi, 82.), Bosnjak - Tóth F., Hevesi-Tóth, Molnár Z., Osváth (Szabó Zs., 76.) - Thiago, Honma (Nikolin, 76.)
Vezetőedző: Nagy Tamás

Gólszerzők: Homma a 37., Thiago (11-esből) a 43. percben, illetve Mihalecz P. a 73. percben.
Sárga lap: Mihalecz a 25., Kanta Sz. a 48., illetve Thiago a 47. percben.
Piros lap: Hevesi-Tóth (második sárga lap után) a 91. percben.