Négygólos vereség a ZTE otthonában

Szerdán játszotta az NB III-as Veszprém FC a negyedik felkészülési mérkőzését az NB II-es ZTE FC ellen a ZTE Arénában.

A Veszprém FC szempontjából eléggé rosszul kezdődött a mérkőzés, hiszen 20 másodperc elteltével Vayer góljával megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg. Ezt követően domináns mezőnyjáték jellemezte a találkozót. A veszprémi csapat ebben az időszakban jó védekezést követően remek kombinatív kontrajátékot mutatott be, amelynek következményeként több helyzetet is kialakított. A 27. percben erősen vitatható büntetőt ítéltek meg a hazai csapat javára, amit Pavicevic gólra váltott. Ez az ítélet a félidő hátralévő részére visszavettete a csapat játékát, és ezt az NB II-es hazai csapat további két góllal büntette. Pavicevic és Babati voltak a gólszerzők.


Fotó: archív

A második félidőt kíválóan kezdte a Jugovits Lajos irányította csapat, Horváth Benjámin remekül lépet be a Zalaegerszegi védelem mögé, és a kifutó Jahic mellett megszerezte szépítő találatunkat. A VFC az egész második játékrészben szervezetten játszott, ragyogó kontratámadásokat vezetett. Egyenrangú partnere volt az NB II-es ZTE FC-nek.

A következő tesztmérkőzés szombaton, a Veszprém megyei I. osztályú Devecser futballcsapata ellen a Veszprémi Városi Stadionban 09:00-kor.

Felkészülési mérkőzés: ZTE FC - Veszprém FC (4-0) 4-1

Veszprém FC: Kádár Balázs - Garai Péter, Molnár Zoltán, Császár Attila, Szöllőskei Péter - Udvardi Márk, Farkas László, Hevesi-Tóth Tamás, Horváth Benjámin - Pavlitzky Balázs, Hanák Attila. Cserék: Németh László, Jakab László, Takács Attila, Bognár Krisztián, Kálmán Tamás

ZTE FC: Vlaszák - Kovács, Bogunovic, Petrók, Hajdú - Máté, Grbic, Vayer, Babati - Szegleti, Pavicevic. Cserék: Jahic, Czirjék, Frizoni, Vágó, Nagy, Bíró, Huller

Gólszerzők: Vayer, Pavicevic 2, Babati