Nyerj jegyet a Harlem Globetrottersre!

Március 24-én érkeznek a Veszprém Arénába a kosárlabda zsonglőrei, nem mindennapi produkcióban lehet részünk.

Egy nappal korábban a Budapest Sportarénában is fellépnek a világhírű kosárlabdázók, így bizonyára hozzánk már kellőképpen bemelegedve érkeznek. Egy igazi kosárlabda showt láthat a Veszprém Arénába kilátogató közönség.

A rendezvény szervezője, a Pannon Productions felajánlott olvasóinknak két darab páros belépőt, melyet ezúttal a Hajráveszprém.hu hírlevelére feliratkozók között sorsolunk ki. Nincs tehát más dolga annak, aki nyerni szeretne, mint feliratkozni a hírlevélre, aki pedig már megtette ezt, annak csak várnia kell a jó szerencsét.

A feliratkozás menete

A feliratkozáshoz nem kell mást tenni, mint a főoldal jobb felső sarkában található űrlapot kitölteni. A megadott e-mail címre rendszerünk megerősítő levelet küld ki, a benne található linkre kattintva aktiválódik a regisztráció. Aki ingyenes hírSMS szolgáltatásunkat is igénybe szeretné venni, az e-mail címe mellett telefonszámát is megadhatja.

A rendszerünkbe bekerülő adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára semmilyen formában nem tesszük elérhetővé. Adatvédelmi irányelveinkről bővebben ITT.

A sorsolást március 17-én tartjuk, így akinek nem kedvezett a szerencse, még be tudja szerezni a jegyet a Jegymester jegyirodáiban. További információk és videók a Pannon Productions honlapján találhatók.

A Harlem Globetrotters története

A Harlem Globetrotters legelső mérkőzését 1927. január 7-én játszotta, de akkoriban még "Saperstein's New York Globetrotters"-nek nevezték őket, a fiatal kosárladba-rajongó managerük, Abe Saperstein után. Ezt az első meccset 300 néző előtt játszották Hickleyben (Illinois, USA), és mindössze 75 dollár volt a bevételük. 1930-ban vették fel a Harlem New York Globetrotters nevet, azzal a szándékkal, hogy a fekete kultúra mekkájának számító Harlem majd további hírnevet biztosít a fekete játékosoknak.

Két évvel később az ötödik születésnapjukat egy detroiti mérkőzéssel ünnepelték, ez volt az első alkalom, hogy egy nagyvárosban léphettek fel. Habár 1934-ben már túl voltak az ezredik meccsen, csak több évre rá kaptak meghívást a Nemzetközi Professzionális Kosárlabda bajnokságra. A legenda szerint ekkoriban kezdtek el humort vinni a játékba: egy alkalommal 112:5-re vezettek ellenfelükkel szemben, amikor bohóckodni kezdtek a pályán. A meccset megnyerték, s a közönség szívét is, akik nagy üdvrivalgással jutalmazták a mókás játékot. Ettől fogva minden alkalommal hozták a formájukat, és amint jól álltak a pontokkal, rögtön mókamesterekké vedlettek. 1948-ban egy álom vált valóra, amikor a Harlem Globetrotters 18 ezer néző előtt a Chicago-i Stadionban 61:59-re megverte a bajnok Minnesota Lakers-t. A csapat szinte szárnyakat kapott, s pályájuk hírnevükkel együtt egyenes nyílként száguldott felfelé: az 1948-as győzelmüket egy évvel később újra megerősítették a Lakers ellen, s 113 zsinórban megnyert meccsel bizonyították, hogy ők a világ egyik legjobb csapata.