Új igazolások a VESC-nél

Folyamatosan készül az NBI/B csoportos bajnokságra Petőfi Áron edző vezetésével a Veszprémi Egyetemi SC férfi kosárlabda csapata.

Visszatért a csapatba a nyáron "elfelejtett" Kováts Viktor, aki az előző években is meghatározó játékos volt, valamint érkeztek újak is. Mint arról korábban, már beszámoltunk, Zalaegerszegről tette át székhelyét a bakonyiakhoz az irányító Vertetics Ádám. Új igazolásként vele jött Hoffmann Balázs is, aki legutóbb Nagykanizsán játszott. Sopronból érkezett Szlávik Tamás, aki párja miatt Ajkára költözött, s ha már ilyen közel van, miért ne kosárlabdázna Veszprémben.


A kosárlabdacsapat új igazolásai (Fotó: veszpremkosar.hu)

A Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület a 2013-2014-es idénytől együttműködési megállapodást kötött a bajnokokat nevelő Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiával, melynek része a tanulni vágyó fiatal kosárlabdázók tehetséggondozása Veszprémben, az NBI/B-s felnőtt egyetemi csapatban.

Örömünkre szolgál hogy elsőként Kelemen Bálint személyében, egy olyan 18 éves fiatalember érkezett a Vetési Gimnáziumba és egyben a VESC NBI/B-s kosárlabda csapatához, akiknek céltudatossága, fegyelmezett tanulmányi és sportélete példamutató lehet sporttársai számára. Nem mellékesen remélhetőleg hasznos tagja lesz a csapatnak.

Végül a csattanó: magyar bajnok is érkezik! Megegyezés született Godena Ferenccel (202 cm, 108 kg, 5-ös poszt), hogy a most kezdődő bajnoki idényben a veszprémi egyetemi csapatot erősíti a rutinos center, aki már játszott a királynék városában. Az Albacomppal bajnokságot nyert játékos tavaly a Salgótarjánnal ezüstérmet szerzett az NBI/B csoportban. Azért választotta a megyeszékhely csapatát, mert a közelben, Siófokon telepedett le és kora ellenére tudja még segíteni a bakonyiakat.