Remek teljesítmény Csehországban

A Trampolin SE színeiben versenyző Pap Anna hetedik, Dobos Karolin pedig nyolcadik helyen végzett a csehországi Jablonec Nad Nisou Nemzetközi Gumiasztal Versenyen.


Fotók: Trampolin SE

A 41. Friendship Cup 91 versenyzője 10 országból érkezett, köztük a magyar delegációval. Minden korosztályban voltak magyar ugrók. Anna és Linka a Youth kategóriában versenyzett, ahol 2002-1999-es születésűek voltak. A két Trampolinos versenyző augusztus óta készült élete első külföldi versenyére.

A pénteki bemelegítés, edzés nagyszerűen sikerült, tanítványaim magabiztosan alkalmazkodtak a helyszínhez. A nemzetközi 'feeling' talán az első asztalérintéskör látszott, de aztán minden ment rendesen. Egymásnak álltak oda szőnyeggel, mintha otthon lettünk volna. A csoportjukba 10 versenyző nevezett, de csak 9 jött el. A nyolcas döntő volt számukra, ami sikerült is, hiszen mindketten a felkészülésük legjobb gyakorlatát ugrották. Mindketten szépen ugrottak, megdicsérte őket sok edzőkelléga. Nagyon örültek az eredménynek. A kiviteli és nehézségi pontjukhoz jött még a Time of Flight, ami a levegőben eltöltött időt méri. Ezzel összesen több, mint 70 pontot gyűjtöttek össze a selejtező során. A döntőben már csak egy gyakorlat következett. Kissé fáradtan érkeztünk az edzésre, de azt gondolom a lehetőség feldobta a lányokat. Anyukáink és én is rettentő büszke voltam az eredményekre, bebizonyították tanítványaim, hogy fel tudják venni a versenyt a nálunk előrébb járó nemzetek gumiasztalosaival - fogalmazott Kovács Tamás edző.